Με άδειο το εδώλιο του κατηγορουμένου, ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος επιχειρεί σήμερα να κλείσει τις ποινικές εκκρεμότητες που έχει με τη δικαιοσύνη για την υπόθεση της φοροδιαφυγής, που ανέρχεται συνολικά σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τον κατηγορούμενο θα εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, όπως έχει εκ του νόμου δικαίωμα, ο συνήγορος του κ. Βασίλης Δημακόπουλος. Στη σημερινή διαδικασία ο κατηγορούμενος έχει ένα ατού στα χέρια του, που δεν είναι άλλο από την αίτηση που έχει υποβάλει από τον περασμένο Οκτώβριο ζητώντας να υπαχθεί στις ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών .

Ο νόμος, όπως είναι γνωστό, παρέχει τη δυνατότητα στους οφειλές να αποπληρώνουν τμηματικά το χρέος τους, να πετυχαίνουν «διαγραφή» μεγάλου μέρους των προσαυξήσεων και να «παγώνουν» οι κατασχέσεις ακινήτων .

Υπό αυτά τα δεδομένα εξάλλου αναβλήθηκε την τελευταία φορά η εκδίκαση της υπόθεσης για σήμερα .Το ύψος των οφειλών για τον Τόλη Βοσκόπουλο, μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραγουδιστής έχει δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ,ύψους 5,5, εκατομμυρίων ευρώ ,που φέρεται να οφείλει στην εφορία λέγοντας ότι δεν έβαλε στην τσέπη του χρήματα από φόρους που εμφανίζεται ότι δεν πλήρωσε και στρέφει τα βέλη του στο… παρελθόν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι : «Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως “εισοδήματά μου” υπολογίστηκαν».