Άλλη μια διεθνής διάκριση ήρθε να προστεθεί στην προηγούμενη του Ιουλίου για το Grand Hotel Kronenhof, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της οικογένειας Νιάρχου στην Ελβετία. Μετά την αναγνώριση από το «Bilanz» ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελβετία για το 2024, τώρα και η «Βίβλος» για τις τουριστικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, το «Condé Nast Traveler», το κατέταξε ανάμεσα στα οκτώ καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας των Άλπεων και των ρολογιών, για το 2024.

Και πώς να μην συμβεί κάτι τέτοιο, όταν από το 2004 που το ξενοδοχείο αγοράστηκε από την οικογένεια Νιάρχου, που προηγουμένως είχε αγοράσει και το «αδελφάκι» του το Kulm Hotel, έχει δαπανήσει για το Kronenhof ένα ποσό της τάξεως των 38 εκατ. δολαρίων στη μεγάλη ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2007. Στα 112 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου μπορεί κανείς να βρει ό,τι επιθυμήσει για τη διαμονή του, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου μπορεί να θαυμάσει τα αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων που ανήκουν στην κολεξιόν των έργων τέχνης που διαθέτει η οικογένεια Νιάρχου. Ανάμεσά τους υπάρχουν πίνακες – έργα που καλύπτουν όλο το φάσμα των μεγάλων ζωγράφων από τον Ρέμπραντ μέχρι τον Ουόρχολ.

Η οικογένεια Νιάρχου είχε δείξει άλλωστε τις διαθέσεις της λίγα χρόνια νωρίτερα στο Kulm που είναι το «αδελφό» ξενοδοχείο του Kronenhof. Στο Kulm μόνο για την επέκταση του spa και των υπηρεσιών του η οικογένεια Νιάρχου δαπάνησε περί τα 13 εκατ. δολάρια. Ένα spa, το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση δύο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που εκτός των υπερπολυτελών εγκαταστάσεων προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου θεραπείες σε συνεργασία με bio τεχνολογικούς ελβετικούς κολοσσούς υγείας και ευεξίας. Και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών δεν σταματά εδώ, μιας και από πέρυσι στο Kulm, που διαθέτει μια σειρά κορυφαίων εστιατορίων, ήρθε να προστεθεί το όνομα του διακεκριμένου με τρία αστέρια Michelin Mauro Colagreco, που άφησε το κορυφαίο Mirazur στο Menton της Γαλλίας για να αναλάβει τη διεύθυνση του εστιατορίου «K» του Kulm που ανοίγει μόνο τον χειμώνα.

Η επιτυχία και ανάδειξη του ξενοδοχείου Kronenhof από το «Condé Nast Traveler» για το 2024 λέγεται πως προήλθε και από έναν άλλο λόγο. Τη διεύθυνσή του τα προηγούμενα χρόνια, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει τον τουρισμό στο πολύ υψηλό του επίπεδο, τον Heinz E. Hunkeler, και τη σύζυγό του.