Με αφορμή την 30ή επέτειο των Friends, οι ηθοποιοί και το συνεργείο αναλογίζονται την αγαπημένη κωμική σειρά -συμπεριλαμβανομένου του παραγωγού της σειράς, Todd Stevens, ο οποίος αποκάλυψε πώς άλλαξαν τα πράγματα στα παρασκήνια καθώς η φήμη των ηθοποιών εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Ο Stevens συζήτησε πρόσφατα με τον Guardian για την κωμική σειρά και θυμήθηκε πώς οι πρωταγωνιστές David Schwimmer, Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Courtney Cox, Matthew Perry και Lisa Kudrow αντιστάθηκαν στα γυρίσματα μιας σκηνής για το επεισόδιο «The One That Could Have Been» της 6ης σεζόν.

Το επεισόδιο, που αποτελείται από δύο μέρη, παρακολουθεί τη Μόνικα, τον Τσάντλερ, τη Ρέιτσελ, τον Ρος, τη Φοίβη και τον Τζόι, καθώς φαντάζονται πώς θα ήταν η ζωή τους αν είχαν πάρει διαφορετικούς δρόμους.

Ο Stevens εξήγησε στον Guardian ότι οι παραγωγοί ήθελαν οι ηθοποιοί να ξαναγυρίσουν τους εμβληματικούς τίτλους αρχής των Friends για το επεισόδιο, αλλά αυτή τη φορά ως οι χαρακτήρες της εναλλακτικής πραγματικότητας. Ωστόσο, δεν ήθελαν να αναπαραστήσουν τη διάσημη σκηνή στην οποία οι ηθοποιοί χόρευαν σε ένα σιντριβάνι με το κομμάτι των Rembrandts «I’ll Be There for You».

«Είναι άλλο πράγμα να το κάνεις αυτό όταν είσαι στον πιλότο», δήλωσε ο Stevens. «Το να επαναλαμβάνεις τη σκηνή υπό τις συνθήκες που αυτή γυρίστηκε όταν η φήμη σου είναι ήδη μεγάλη, είναι πολύ διαφορετικό!».

Παρά την αρχική τους απροθυμία, οι ηθοποιοί του Friends αργότερα συμφώνησαν τελικά με το επαναληπτικό γύρισμα της εναρκτήριας σκηνής. Το επεισόδιο δύο τμημάτων έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2000.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο παρασκηνιακό ζήτημα που προκλήθηκε από την αυξανόμενη φήμη των ηθοποιών. Στη συνέντευξή του στον Guardian, ο παραγωγός Stevens αποκάλυψε, επίσης, ότι οι Aniston, Schwimmer, Cox, LeBlanc, Kudrow και Perry «κυνηγήθηκαν» από παπαράτσι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The One with Ross’ Wedding» της 5ης σεζόν στο Λονδίνο.

Η «φορτισμένη» επέτειος των Friends

Κάνοντας πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 1994, το Friends ακολούθησε τη ζωή έξι στενών φίλων που ζούσαν στη Νέα Υόρκη. Η βραβευμένη με Emmy κωμική σειρά έτρεξε για 10 σεζόν, με το τελευταίο επεισόδιο να προβάλλεται στις 6 Μαΐου 2004, σε περισσότερους από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bustle, οι δημιουργοί της σειράς, Marta Kauffman και David Crane, συζήτησαν πρόσφατα για το γλυκόπικρο ορόσημο των 30 χρόνων της σειράς στο Today. Η επέτειος έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του μέλους του καστ Perry, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών τον Οκτώβριο του 2023.

«Είναι μια τεράστια απώλεια», δήλωσε η Kauffman για τον θάνατο του Perry. «Κάνει την 30ή επέτειο λίγο πιο δύσκολη. Μας έκανε να γελάμε κάθε μέρα -ο Ντέιβιντ πάντα έλεγε ότι ήταν ο πιο αστείος άνθρωπος στο δωμάτιο».

Πράγματι, ο Perry ήταν αυτός που έκανε το αρχικό «εξαντλητικό» γύρισμα του σιντριβανιού διασκεδαστικό, σύμφωνα με την Kudrow στον πρόλογο που έγραψε για τα απομνημονεύματα του συμπρωταγωνιστή της το 2022, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing. Αναπολώντας τα κωμικά του σχόλια από εκείνη τη νύχτα, τον περιέγραψε ως «τον λόγο που γελούσαμε όλοι σε εκείνο το σιντριβάνι στους τίτλους αρχής».