Η Ελεονώρα Μελέτη, πριν από λίγες ημέρες, κατέθεσε την πρώτη της γραπτή ερώτηση στην Ευρωβουλή για τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και με αφορμή αυτό, θέλησε να δημοσιεύσει τα υβριστικά μηνύματα που δέχεται και τα οποία ήταν ο λόγος που απενεργοποίησε τα σχόλια στο Instagram.

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ουσιαστικά να παρθούν μέτρα καταπολέμησης για τη λεκτική βία στο διαδίκτυο καθώς είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελεονώρα Μελέτη σημείωσε στο προφίλ της στο Instagram: «Καλησπέρα από Στρασβούργο! Πριν λίγες ημέρες έκανα την πρώτη γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν με θέμα τη ρητορική μίσους. Κάποιοι εσκεμμένα το υποτιμούν ως θέμα και το χλευάζουν ως κίνηση, θεωρώντας πως υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο για να ασχοληθεί κανείς, όπως η οικονομία, η άμυνα, το μεταναστευτικό.

Αυτά τα θέματα ωστόσο δεν υπάγονται στις δικές μου επιτροπές και είναι αρμοδιότητες άλλως ευρωβουλευτών που εργάζονται με δυναμισμό πάνω σε αυτά. Η ρητορική μίσους ωστόσο είναι θέμα το οποίο απασχολεί έντονα τις δυο από τις 3 επιτροπές στις οποίες είμαι μέλος. Πρόκειται για ένα ζήτημα που η Ευρώπη έχει ψηλά στην ατζέντα των κοινωνικών ζητημάτων και μάλιστα το συμπεριέλαβε για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθώ και εγώ, ανεβαίνοντας σε λίγο για πρώτη φορά στο βήμα.

Προς το παρόν, πάμε να δούμε μαζί τι είναι η γραπτή ερώτηση, τι είναι η ρητορική μίσους και γιατί αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, που παρεμπιπτόντως σήμερα γιορτάζει! (16 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας).

Υγ: κ επειδή πολλοί έχετε απορία, η ρητορική μίσους είναι ο λόγος που εδώ κ κάποιο διάστημα έχω απενεργοποιήσει τα σχόλια!».