Για την κωμωδία, τη σάτιρα και την πολιτική ορθότητα στην τηλεόραση μίλησε ο Γιάννης Μπέζος, στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» και τους Ζωή Κρονάκη και Τάσο Ιορδανίδη.

«Υπάρχει ένα μέτρο, το οποίο το χάνουμε. Υποτίθεται ότι η σάτιρα δεν έχει όρια, αλλά υπάρχει ένα μέτρο. Η κωμωδία και η σάτιρα καυτηριάζει συμπεριφορές, όχι πρόσωπα. Και αυτός που σατιρίζει δεν πρέπει να παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά, γιατί αν τον παίρνει, γίνεται δάσκαλος και το κοινό μισεί τους δασκάλους. Βεβαίως και πρέπει η σάτιρα να είναι ελεύθερη και να μιλάς ελεύθερα, αλλά πρέπει να γίνεται με ένα γούστο και να μην είναι προσωπική επίθεση. Είναι δύσκολα τα όρια αυτά», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος.

Ο Γιάννης Μπέζος πρόσθεσε: «Και στην πολιτική ορθότητα υπάρχει ένα μέτρο. Φυσικά δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι του κατέβει και από την άλλη δεν μπορεί ο καθένας να αυτολογοκρίνεται τι θα πει, μήπως ενοχληθεί κάποιος. Πρέπει επίσης να θυμίσουμε ότι η κωμωδία και η σάτιρα σαν σκοπό έχουν να ενοχλήσουν. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό ήταν και η αιτία που τόσα χρόνια δεν είχαμε κωμωδία στην τηλεόραση».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Μπέζος ανέφερε: «Είναι και η θεματολογία και το πώς το εκφέρεις αυτό. Θα ενοχληθούν, λέει, κάποιοι. Πρέπει να ενοχληθούν. Πάντα ενοχλούνται κάποιοι, υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες ενοχλημένοι. Είναι ο νέος στρατός κατοχής αυτός. Πρέπει να πάμε μπροστά, δεν μπορεί η ελληνική τηλεόραση να είναι ένα τάβλι, ένα χωριό κι ένα τσίπουρο. Πρέπει να προχωρήσει, να πάει μπροστά. Θέλει τόλμη, η τηλεόρασή μας δεν είναι τολμηρή».