Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μετακόμισαν στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο του 2020. Από τότε, δεν επισκέπτονται συχνά το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ ο πρίγκιπας Χάρι πραγματοποίησε μερικά ταξίδια μόνος του, η Μέγκαν τον συνόδευσε μόνο στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, όπου η διάταξη των καθισμάτων του Χάρι και της Μέγκαν προκάλεσε αίσθηση.

Αυτό μπορεί να αλλάξει φέτος, καθώς, σύμφωνα με το thelist.com, έχουν δεχθεί πρόσκληση να περάσουν τα Χριστούγεννα στη γενέτειρα του πρίγκιπα Χάρι, αλλά όχι από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και τους υπόλοιπους βασιλείς. Αντιθέτως, ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Κάρολος Σπένσερ, είναι αυτός που φέρεται να ζήτησε από τους Σάσεξ, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να γιορτάσουν μαζί τους στο Althorp, το σπίτι της οικογένειας Σπένσερ όπου μεγάλωσε η Νταϊάνα.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Λίλιμπετ -το μικρότερο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν- θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στην Αγγλία. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν ο Χάρι και η Μέγκαν σκοπεύουν να παρευρεθούν,.

Οι λόγοι που το ζευγάρι μπορεί να απορρίψει την πρόσκληση

Μέγκαν Μαρκλ- Πρίγκιπας Χάρι

Η πρόσκληση Σπένσερ ενδέχεται να είναι η μόνη βρετανική πρόσκληση για τις γιορτές που θα λάβουν φέτος ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Η χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας πραγματοποιείται στο Sandringham, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε σχεδιάσει ένα σωρό παραδόσεις, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να αναβιώνουν τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εξακολουθούν να μην έχουν καλές σχέσεις, ίσως είναι απίθανο ο Χάρι και η Μέγκαν να λάβουν χριστουγεννιάτικη πρόσκληση στο Sandringham. Η πλήρης οικογενειακή εκδήλωση περιλαμβάνει συχνά περπάτημα στην κοντινή εκκλησία και θα συγκέντρωνε αρκετό κόσμο αν ο Χάρι, η Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους ήταν εκεί.

Ακόμα και αν ο βασιλιάς Κάρολος στείλει μια πρόσκληση στον μικρότερο γιο του για τα Χριστούγεννα, ο Χάρι και η Μέγκαν μπορεί και πάλι να την απορρίψουν. Εκτός από τις κακές σχέσεις που έχει το ζευγάρι με τη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια της οικογένειάς του όσο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τότε που ο ίδιος και η Μέγκαν αποχώρησαν από τα βασιλικά καθήκοντα, οι Σάσεξ δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας. Το ζευγάρι προσπαθεί, επίσης, να προσφέρει στα παιδιά του μια όσο το δυνατόν πιο συνηθισμένη παιδική ηλικία, κρατώντας τα μακριά από τους παπαράτσι, κάτι που θα ήταν δύσκολο να γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένου του υψηλού επιπέδου ενδιαφέροντος γύρω τους.