Η Lauren Sanchez, γνωστή για την επιτυχημένη καριέρα της στη δημοσιογραφία και τα τελευταία χρόνια για τη σχέση και τον αρραβώνα της με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, μοιράστηκε μια βαθιά προσωπική και συναισθηματική ιστορία κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο Good Morning America.

Η 54χρονη επιχειρηματίας κάθισε μαζί με τον Michael Strahan για να συζητήσουν για το νέο της παιδικό βιβλίο «The Fly Who Flew to Space» (Η μύγα που πέταξε στο διάστημα) και μίλησε για τους αγώνες της με τη μη διαγνωσμένη δυσλεξία που την ταλαιπώρησε σε όλη την πρώιμη ζωή της.

Η ζωή της Lauren Sanchez με τη δυσλεξία

λορειν σαντσες

«Αυτό το βιβλίο είναι για τον οκτάχρονο εαυτό μου που ένιωθε πραγματικά χαζός», ξεκίνησε η Lauren με τη φωνή της να τρέμει από συγκίνηση.

«Ήθελα πραγματικά, πραγματικά να γίνω δημοσιογράφος- ήταν το μόνο που ήθελα να γίνω. Αλλά σκεφτόμουν: “Δεν μπορώ να γράψω, είναι φρικτό”», παραδέχτηκε.

Τα λόγια της έδωσαν μια γεύση από τα χρόνια της αυτοαμφισβήτησης που συνοδεύονταν από τη μη διαγνωσμένη μαθησιακή της δυσκολία, μια εποχή που τα όνειρά της έμοιαζαν απίστευτα μακριά.

Σύμφωνα με το hellomagazine.com, καθώς μοιραζόταν την ιστορία της, η Lauren αφηγήθηκε την καθοριστική στιγμή που μία καθηγήτρια από το κολλέγιο είδε κάτι σε αυτήν που άλλαξε τη ζωή της για πάντα.

λορειν σαντσες

Η καθηγήτρια της είχε ζητήσει να γράψει στην εφημερίδα του σχολείου, ένα έργο που φαινόταν τρομακτικό για τη Lauren. «Της είπα, “Δεν μπορώ να γράψω πραγματικά”», θυμάται η Lauren, συγκρατώντας τα δάκρυά της καθώς μιλούσε. Η απάντηση της καθηγήτριας ήταν απλή αλλά και καθοριστική για τη ζωή της: «Μου είπε: ‘Απλά γράψε χωρίς να σκέφτεσαι την ορθογραφία ή τη στίξη’».

Ήταν αυτή η στιγμή που άρχισε να ανοίγει τα τείχη της αυτοαμφισβήτησης που η Lauren είχε χτίσει γύρω της για τόσο καιρό. Η φωνή της έτρεμε καθώς συνέχισε: «Κάθε φορά που μιλάω γι’ αυτό, συγκινούμαι», κάνοντας μια παύση για να συνέλθει.

Αφού η Lauren παρέδωσε την πρώτη της ιστορία, η δασκάλα της την κοίταξε στα μάτια και της είπε: «Δεν είσαι χαζή, απλώς δεν ξέρεις να συλλαβίζεις». Αυτή η δήλωση ήταν το κλειδί για να ξεκλειδώσει η Lauren την κατανόηση του μυαλού της. Η δασκάλα κανόνισε να εξεταστεί η Lauren για δυσλεξία και από εκεί και πέρα όλα άρχισαν να αλλάζουν.

«Από μαθήτρια με μέσο όρο 2,0 που μόλις και μετά βίας τα κατάφερνα, έγινα μαθήτρια με μέσο όρο 3,8», αποκάλυψε η Λόρεν με υπερηφάνεια. «Μπήκα στο USC και έγινα δημοσιογράφος».

λορειν σαντσες

Αυτή η μεταμορφωτική στιγμή έγινε το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχτισε την εντυπωσιακή της καριέρα. Από ένα κορίτσι που καθόταν ήσυχα στο πίσω μέρος της τάξης σε μια φοιτήτρια με υψηλές επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, η πορεία της Lauren είναι μια απόδειξη της δύναμης της πίστης και της υποστήριξης.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, η Lauren μοιράστηκε, επίσης, ότι μέρος των εσόδων από το βιβλίο της θα διατεθεί στη Διεθνή Ένωση Δυσλεξίας, έναν οργανισμό που βοηθά στη διάγνωση των παιδιών με τη μαθησιακή διαταραχή σε μικρότερη ηλικία. «Για να μη χρειαστεί να περάσουν ό,τι πέρασα εγώ, απλά να σκέφτονται ότι [δεν είναι] αρκετά έξυπνα», είπε με πάθος. «Μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τα παιδιά που παλεύουν με τη δυσλεξία και να βοηθήσουν στη διάγνωσή τους».

Η σχέση της Lauren με τη δυσλεξία είναι ακόμη πιο βαθιά μέσα στην οικογένειά της, καθώς αποκάλυψε ότι ο 18χρονος γιος της Evan, διαγνώστηκε με δυσλεξία σε νεαρή ηλικία. «Ο γιος μου είπε ότι μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό», είπε η Lauren, με μια αίσθηση υπερηφάνειας και κατανόησης. «Έχει δυσλεξία, διαγνώστηκε στη δεύτερη δημοτικού».