Στις αρχές Απριλίου 2024, ο Γιάννης Γιοκαρίνης συνελήφθη μετά από κλήση της 46χρονης συζύγου του, Σοφίας Μιχαλοπούλου Γιοκαρίνη, και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Η σύλληψη ακολούθησε έναν διαπληκτισμό, κατά τον οποίο ο τραγουδιστής, ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, φέρεται να προσπάθησε να της επιτεθεί. Παρών στο περιστατικό ήταν ο κουμπάρος του ζευγαριού, που παρενέβη και απέτρεψε την επίθεση.

Ωστόσο, η σύζυγός του απέσυρε την καταγγελία πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι ο καλλιτέχνης δεν τη χτύπησε.

Πέντε μήνες αργότερα, η Σοφία Μιχαλοπούλου – Γιοκαρίνη αναφέρθηκε στο περιστατικό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο tlife.gr λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πάρα πολύ καλά πλέον με τον άντρα μου, Γιάννη Γιοκαρίνη. Το περιστατικό που είχαμε, ότι δηλαδή πήρα την αστυνομία τηλέφωνο μετά από φωνές και επειδή τον είδα κάπως μεθυσμένο και φοβήθηκα, έπρεπε να το κάνω για να βάλω όρια απέναντι του και είχα ήδη αργήσει.

Έπρεπε με κάποιον τρόπο να σώσω και τον Γιάννη από αυτό που τον τρώει (αλκοολισμός) αλλά και εμένα. Ήταν η ύστατη προσπάθειά μου. Είχε πάρει πολλή μεγάλη διάσταση τότε και γράφτηκαν ανυπόστατα πράγματα. Ότι με έπιασε από τον λαιμό, με χτύπησε… Δεν ξέρω πώς κυκλοφόρησαν. Αυτό που είχε γίνει είναι ότι δέχτηκα λεκτική βία και ένιωσα ότι ο Γιάννης Γιοκαρίνης θα μου επιτεθεί, θα ορμήσει. Τότε ενστικτωδώς βούτηξα το τηλέφωνο και του λέω «Γιάννη δεν πάει άλλο αυτό, δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή την συμπεριφορά». Και πήρα τηλέφωνο την αστυνομία για να έρθει να του κάνει σύσταση, για να σταματήσει να φωνάζει και να βρίζει. Τον είδα να φέρεται σαν μεθυσμένος» παραδέχεται.

Στη συνέχεια, η Σοφία Μιχαλοπούλου Γιοκαρίνη προσθέτει: «Μίλαγε και εκφραζόταν σαν μεθυσμένος. Εκεί ήταν το αποκορύφωμα, η δική μου στιγμή δύναμης που είπα, όχι άλλο σε αυτή τη συμπεριφορά. Έπρεπε να βάλω ένα όριο.

Ένας ανασταλτικός παράγοντας για εμένα για να θέσω τα όρια μου νωρίτερα, ήταν ότι ο Γιάννης Γιοκαρίνης είναι ευρέως γνωστός. Είδατε τι έκταση πήρε το θέμα και πόσα ειπώθηκαν για τον Γιάννη που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του εδώ και 60 χρόνια και κάποιοι πήγαν να τον αποκαθηλώσουν. Πλέον είναι μια χαρά. Μετά το περιστατικό αυτό, πήγαμε σε ψυχίατρο και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Πλέον τα θυμόμαστε και γελάμε, κάνουμε πλάκα με όλο αυτό».