Η 20χρονη κολυμβήτρια Λουάνα Αλόνσο από την Παραγουάη ξεκαθαρίζει με μήνυμά της στο Instagram ότι δεν απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν με έδιωξαν ποτέ, ούτε με απέβαλαν από οπουδήποτε, παρακαλώ σταματείστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, αλλά δεν θα αφήσω να με επηρεάσουν τα ψέματα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Λουάνα Αλόνσο στο προφίλ της στο Instagram.

Η επικεφαλής της ολυμπιακής αποστολής της Παραγουάης, Λαρίσα Σάερερ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η παρουσία της δημιουργεί μια ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς εννοεί και πως επηρέαζε η διαμονή της στο Ολυμπιακό Χωρίο την αποστολή της χώρας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα από τα πράγματα που ενόχλησαν ήταν ότι η Λουάνα Αλόνσο επέλεξε να φοράει δικά της ρούχα, αντί αυτών της αποστολής της Παραγουάης. Η ίδια είχε δημοσίευσει επίσης, φωτογραφίες στο Instagram από τη βόλτα της στο Παρίσι και τα ψώνια της στις μπουτίκ του «Yves Saint Laurent» και της «Louis Vuitton». Η Λουάνα Αλόνσο επισκέφθηκε, επίσης, την EuroDisney βγάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες. Την πρώτη ημέρα των αγώνων, η Αλόνσο ήρθε 6η στα 100μ. πεταλούδα και δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η 20χρονη Λουάνα Αλόνσο έχει εκπροσωπήσει την Παραγουάη στα 50μ., 100μ. και 200μ. πεταλούδα αλλά μόλις μετέβη στο Παρίσι ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από τον αθλητισμό. Στις 27 Ιουλίου, η κολυμβήτρια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κολύμβηση με ανάρτησή της στο Instagram. «Είναι επίσημο τώρα! Παίρνω σύνταξη από το κολύμπι, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη! Συγγνώμη Παραγουάη!» έγραψε μεταξύ άλλων.