Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μίλησε για την πορεία της στο χώρο, για τον ρόλο που θα της ταίριαζε και την εποχή που βρέθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και την Αμερική.

«Έκανες το μεγάλο βήμα, πήγες στις ΗΠΑ και αναρωτιέμαι αν στη μικρή Ψωροκώσταινα, που ζούμε, αυτό είναι μια μόνιμη συζήτηση που επανέρχεται. «Πήγες στην Αμερική, γιατί γύρισες από την Αμερική;», «πως ήταν τα πράγματα στην Αμερική;». Σε ενοχλεί αυτό;» ρώτησε η Αθηναΐς Νέγκα στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά».

«Δεν με ενοχλεί αλλά φοβάμαι μην καταλήξω να μιλάω περισσότερα χρόνια για την Αμερική παρά τα χρόνια που όντως ήμουν στην Αμερική. Δηλαδή νομίζω ότι τώρα είμαι οριακά. Εκεί ήμουν, γεμάτα, 3 – 4 χρόνια» απάντησε η ηθοποιός.

«Δυστυχώς πάντα στην Αμερική υπάρχει το θέμα της προφοράς που είναι λίγο δύσκολο. Δηλαδή αν δεν έχεις μεγαλώσει με τα αγγλικά σχεδόν σαν την μητρική σου γλώσσα. Ακόμα και άνθρωποι που ξέρω ότι έζησαν πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, ακόμα έχουν ελληνική προφορά. Οπότε το κομμάτι της προφοράς είναι κάτι που πάντα περιορίζει».

«Από την άλλη έχει ανοίξει πάρα πολύ η αγορά, πια υπάρχουν ρόλοι από όλες τις εθνικότητες σε ξένα πρότζεκτ οπότε δεν είναι τόσο περιοριστικό όσο ήταν κάποτε. Αν είναι και σχετικά ελαφριά η προφορά, όπως ήταν η δική μου, καταλάβαιναν ότι είμαι ξένη αλλά δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν από που μπορεί να είμαι».