Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα κινηματογραφικά βραβεία «Ίρις» της Ελληνικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας. Υποψήφια στο Α’ Γυναικείο Ρόλο μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν και η Βίκυ Καγιά, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις καθώς η ίδια είναι μοντέλο και παρουσιάστρια. Σημειώνεται ότι το βραβείο απονεμήθηκε στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, υποστηρίζοντας τη Βίκυ Καγιά. «Εκτιμώ αφάνταστα τη Βίκυ Καγιά, είδα την ταινία, είναι εξαιρετική. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικος αυτός ο πόλεμος που της έγινε, δεν στηρίζεται πουθενά, σε καμία βάση. Την κάλεσε ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης και της ανέθεσε αυτόν τον ρόλο, πιστεύοντας πως θα τον κάνει καταπληκτικά, όπως και τον έκανε. Ήταν εξαιρετική στον ρόλο. Της εύχομαι καλή επιτυχία και πραγματικά λυπάμαι για την κοινωνία μας που κάνει τέτοιου είδους συγκρίσεις. Είναι άδικο. Πήρα τηλέφωνο την Βίκυ Καγιά για να της πω ότι είναι άδικο είναι αυτό που γίνεται εναντίον της» απάντησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Mε τη σειρά της η Βίκυ Καγιά σημείωσε: «Αυτό δείχνει πόσο γενναιόδωρη και μεγάλη ηθοποιός και γενναία γυναίκα είναι. Δεν γνωριζόμασταν να πω ότι ήμασταν φίλες για να το κάνει αυτό. Με πήρε τηλέφωνο και κατ’ ιδίαν και δεν ήξερα ότι θα το δήλωνε και δημόσια. Αυτό το κάνει ακόμα πιο μεγάλο στα μάτια μου. Δεν είναι εύκολο οι άνθρωποι να λειτουργούν τόσο γενναιόδωρα και να δίνουν αγάπη απλόχερα γιατί ζούμε σε μία πολύ περίεργη εποχή με πολύ ιδιαίτερες συμπεριφορές. Είμαι ευγνώμων, την ευχαριστώ και είμαι εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί. Μόνο που βρίσκομαι εδώ, είναι βραβείο για εμένα».