Η Βίκυ Καγιά είναι υποψήφια στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο για τη συμμετοχή της στην ταινία «Πολύδροσο» του Αλέξανδρου Βούλγαρη.

Άννα Χατζησοφιά, καταξιωμένη σεναριογράφος και γνωστή για τις επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση, όπως το «Κωνσταντίνου κι Ελένης» και το «Καφέ της Χαράς», ξέσπασε μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook. Όπως τόνισε, είναι παράλογο μία πρωτοεμφανιζόμενη να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με μία επαγγελματία ηθοποιό, όπως είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

«Πόσα θέλετε συνάδελφοι εκεί στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για να μας τρελάνετε; Υποψήφιες για το βραβείο Α γυναικείου ρόλου και η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και η Βίκυ Καγιά;», έγραψε η Άννα Χατζησοφιά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, για να διευκρινίσει σε σχολιαστή που τη ρώτησε για τις ενστάσεις της: «Έχω αντίρρηση γενικά το να επιλέγονται μη ηθοποιοί, ειδικά για ρόλους αξιώσεων και όχι ένα πέρασμα, φερ ειπείν. Θα επιλέγατε ερασιτέχνη χειρουργό;»

Πόσα θέλετε συνάδελφοι εκεί στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για να μας τρελάνετε; Υποψήφιες για το βραβείο α γυναικείου ρόλου και η Καρυοφιλιά Καραμπέτη και η Βίκυ Καγιά;

Posted by Άννα Χατζησοφιά on Saturday, May 18, 2024

Η αντίδραση της Σίσσυς Χρηστίδου

«Με σοκάρει πάρα πολύ αυτή η ανάρτηση και χωρίς να έχει δει την ταινία» τόνισε η Σίσσυ Χρηστίδου για την Άννα Χατζησοφιά. «Το θεωρώ τρομερή προκατάληψη και απίστευτα στεγανά. Καταλαβαίνω ότι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι τεράστια ηθοποιός και έχει αποδείξει το ταλέντο της. Βλέποντας τα πλάνα από τη Βίκυ Καγιά θέλεις να δεις πώς έχει αποδώσει όλο αυτό αλλά αν δεν το έχεις δει όποια κι αν είναι η θέση και ο ρόλος σου μπορείς να αξιολογήσεις το αν αξίζει να βρίσκεται στην κατηγορία αυτή; Εκεί έχουμε φτάσει;» πρόσθεσε η παρουσιάστρια στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Υπενθυμίζουμε πως η ταινία «Πολύδροσο», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Βούλγαρη a.k.a. The Boy και με πρωταγωνίστριες τη Βίκυ Καγιά και τη Σοφία Κόκκαλη, έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε και το βραβείο Ιδρύματος Κωστοπούλου. Φέτος τον Ιούνιο μάλιστα, πρόκειται να διεκδικήσει βραβείο σε 6 κατηγορίες στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.