Ο μικρότερος αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ανακοίνωσε πως χωρίς από την τρίτη του σύζυγο, Κάρεν Γκόρντον, μετά από 13 χρόνια γάμου. «Είναι πάρα πολύ λυπηρό. Θέλω απλώς να αφοσιωθώ σε όλα τα παιδιά μου και στα εγγόνια μου και εύχομαι στην Κάρεν κάθε ευτυχία στο μέλλον», είπε ο ίδιος στη «Daily Mail». Το ζευγάρι έχει μια 12χρονη κόρη που ονομάζεται Σάρλοτ Νταϊάνα.

Σύμφωνα με τους «Sunday Times» ο 60χρονος κόμης Σπένσερ προσέλαβε για το διαζύγιο του τη διάσημη Βρετανίδα δικηγόρο βαρόνη Φιόνα Σάκλετον, η οποία είναι γνωστή ως δικηγόρος των γαλαζοαίματων και των διασήμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχε εκπροσωπήσει τον βασιλιά Κάρολο στο διαζύγιο με την Νταϊάνα.

Η Κάρεν Σπένσερ πριν γνωρίσει τον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό του Χόλιγουντ Μαρκ Γκόρντον, γνωστό από την ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν». Το πρώην ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες.

Ο Τσαρλς Σπένσερ έχει επίσης τέσσερα παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του με την πρώτη του σύζυγο, Βικτόρια Λόκγουντ, και δύο παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του, Καρολάιν Φρόιντ. Σύμφωνα με τους «Sunday Times» οι σχέσεις του κόμη Σπένσερ με τα μεγαλύτερα παιδιά του δεν είναι οι καλύτερες. Ο Βρετανός αριστοκράτης δεν παρευρέθηκε στο γάμο της κόρης του λαίδης Κίτι Σπένσερ, ούτε σε αυτόν της λαίδης Αμέλια Σπένσερ.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Τσαρλς Σπένσερ κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο «A Very Private School», στο οποίο αποκαλύπτει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από γυναίκα, μέλος του προσωπικού, όταν ήταν μαθητής σε ιδιωτικό σχολείο, όπου είχε μπει εσωτερικός από την ηλικία των 8 ετών.