Ο 91χρονος ισπανός δημοσιογράφος, Χάιμε Πεναφιέλ, έγραψε νέο βιβλίο για τη βασίλισσα Λετίθια, η οποία λίγο καιρό μετά τις φήμες για παράνομη σχέση με τον κουνιάδο της κατηγορείται για αυταρχική και χειριστική συμπεριφορά.

Η Daily Mail έγραψε σε δημοσίευμα πως το νέο βιβλίο ονομάζεται «Οι σιωπές της Λετίθια» και αναφέρει πως η βασίλισσα πέρασε από κάποιες δοκιμασίες τον σύζυγό της, βασιλιά Φελίπε, προτού παντρευτούν, ώστε να βεβαιωθεί πως «μπορεί να τον κάνει ό,τι θέλει».

«Ταξίδευε συχνά όταν γνωρίστηκαν, για να τεστάρει τις αντοχές του… Για εκείνον η απόσταση ήταν μαρτύριο», έγραψε μεταξύ άλλων.

Επίσης, υποστήριξε ότι η βασίλισσα είναι «ψυχρή, συναισθηματικά ανώριμη και παθητικά επιθετική», με αποτέλεσμα η οικογένεια του συζύγου της να τη μισεί.

Ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια

«Η παθητικά επιθετική συμπεριφορά της προς τον σύζυγό της, βασιλιά Φελίπε, είναι ο λόγος που η πεθερά της, βασίλισσα Σοφία, και οι κουνιάδες της, Ινφάντα Κριστίνα και η δούκισσα του Λούγκο, τη μισούν τόσο πολύ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, ισχυρίστηκε πως ο βασιλιάς Φελίπε γνωρίζει την απιστία της Λετίθια και πως δεν την έχει συγχωρήσει, αλλά αναγκαστικά παραμένουν μαζί, ζώντας χωριστά όμως, με αποτέλεσμα να διατηρούν έναν «γάμο για τα μάτια του κόσμου».