Η Κάκια Αναλυτή και ο Κώστας Ρηγόπουλος ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Γνωρίστηκαν το 1955 και μετά από τρεις μήνες παντρεύτηκαν.

Εκείνη υπήρξε μια φίνα και λεπτεπίλεπτη παρουσία με έντονα εκφραστικά μάτια που ξεχώρισε με τη γνησιότητα και τη λυρικότητα με την οποία ερμήνευε μεγάλους ρόλους και εκείνος κατάφερε να εξελιχθεί από έναν ξεχωριστό ζεν κομίκ σε έναν σημαντικό ρολίστα του υψηλού ρεπερτορίου.

Έμειναν μαζί για 46 χρόνια έως το 2001, όταν τους χώρισε ο θάνατος του Κώστα Ρηγόπουλου. Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών μετά από τρίμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό. Η Κάκια Αναλυτή δεν άντεξε πολύ καιρό μακριά του. Κατέρρευσε μετά τον θάνατό του και πέθανε την 1η Ιουλίου του 2002 σε ηλικία 68 ετών.

Η γνωριμία τους και ο γάμος αστραπή

Η Κάκια ήταν μόλις 18 χρονών και σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου δίδασκε ο Δημήτρης Ροντήρης. Ο Κώστας Ρηγόπουλος ήταν 25 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής. Είχε τελειώσει τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Αρχικά οι γονείς της δεν συμφωνούσαν με τον γάμο, καθώς ο Κώστας Ρηγόπουλος δεν είχε καταξιωθεί στον χώρο και δεν είχε σταθερό εισόδημα.

Ο έρωτας των δύο νέων, όμως, έσβησε κάθε εμπόδιο και οι γονείς της Αναλυτή έδωσαν την ευχή τους στο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μόλις τρεις μήνες μετά τη γνωριμία τους και απέκτησαν μια κόρη, τη Ζωή Ρηγοπούλου, που ακολούθησε τα χνάρια των γονιών της.

Ο γάμος του ζευγαριού

Η Κάκια Αναλυτή και ο Κώστας Ρηγόπουλος παντρεύτηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων του 1955 στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης στο Καλαμάκι με την παρουσία συγγενών, αγαπημένων φίλων και συναδέλφων. Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης έχει δημοσιεύσει στο Instagram φωτογραφία του ζευγαριού από τον γάμο τους και σημειώνει: «Ο ηθοποιός ταξιδεύει με τρένο την ημέρα του μυστηρίου από την Πάτρα στην Αθήνα, φορώντας το σμόκιν της παράστασης όπου εκεί πρωταγωνιστεί και υποδέχεται με υπέροχους υάκινθους τη λαμπερή νύφη, η οποία καταφθάνει με ένα κατάλευκο νυφικό, δώρο από την Έλλη Λαμπέτη.

Η γνωριμία τους γίνεται λίγους μήνες νωρίτερα στις πρόβες της παράστασης “Το Φιόρε του Λεβάντε” του Γρηγόρη Ξενόπουλου και εξελίσσεται σε μια δυνατή σχέση στο έργο “Έβδομος ουρανός” του Ώστιν Στρονγκ, ενώ σύντομα επισφραγίζεται με γάμο και την απόκτηση της μονάκριβης κόρης τους, Ζωής, που ακολουθεί το επάγγελμά τους, αποτελώντας μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της γενιάς της».

Σαν σήμερα πέθανε η Κάκια Αναλυτή

Με ιδιαίτερο, ραφινάτο και απέριττο στιλ υποκριτικής, η Κάκια Αναλυτή ήταν μία γοητευτική παρουσία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Η ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή 17 μήνες μετά τον θάνατο του αγαπημένου της, την 1η Ιουνίου του 2002, σε ηλικία 68 ετών, προδομένη από την καρδιά της.

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη.

Το θέατρο

Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1955, με τον θίασο του Διονύση Παγουλάτου στο έργο «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγόρη Ξενόπουλου. Συνεργάστηκε με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, ενώ η συνεργασία της με τον θίασο της Κυρίας Κατερίνας αποδείχτηκε τυχερή, γιατί όχι μόνο της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια σειρά αξεπέραστων κωμωδιών, αλλά και να γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και μετέπειτα σύζυγό της, επίσης ηθοποιό, Κώστα Ρηγόπουλο.

Η θεατρική παράσταση «Αγάπη μου Ουά Ουά» παιζόταν αδιάκοπα από το 1967 έως το 1972 στο θέατρο «Αναλυτή» που είχε ιδρύσει η ίδια με τον Κώστα Ρηγόπουλο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. Ύστερα, αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο θέατρο, ανεβάζοντας σημαντικά έργα, όπως «Λεωφορείο ο Πόθος», «Έρωτας και πολιτική», «Γυάλινος κόσμος» κ.ά., ενώ τελευταία θεατρική της εμφάνιση ήταν το 1997 με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Σε φιλώ στη μούρη».

Ο κινηματογράφος

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1959 συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε έξι ταινίες, όπως «Λαός και Κολωνάκι», πλάι στον αξέχαστο Κώστα Χατζηχρήστο. Συνέχισε την κινηματογραφική της καριέρα παίζοντας τόσο σε κωμωδίες όσο και σε δράματα, ενώ συνολικά συμμετείχε σε 34 ταινίες.

Το ταλέντο της στην Φίνος Φιλμ αποτυπώθηκε μόνο σε δύο ταινίες, οι οποίες είχαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία: Η πρώτη, το 1964, στην ταινία «Η Βίλλα των Οργίων», ερμηνεύοντας τον ρόλο της μικρό-απατεώνισσας που εκβιάζει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ενώ η δεύτερη, το 1974, στην ταινία «Αγάπη μου Ουά Ουά», μεταφορά στην οθόνη της ομώνυμης θεατρικής επιτυχίας του θιάσου Αναλυτή-Ρηγόπουλου, πλάι στον αγαπημένο της σύζυγο, Κώστα Ρηγόπουλο.