Ο Πέτρος Συρίγος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Μαμά-δες» της ΕΡΤ και συναντήθηκε με την Τζένη Θεωνά όπου αναφέρθηκε στην καθημερινότητα με το παιδί του ενώ περιέγραψε μια από τις πλέον σοκαριστικές στιγμές που έχει βιώσει.

Ειδικότερα, ο μάγειρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «άσε τι έπαθα μια φορά! Ήμασταν στη θάλασσα, ήμασταν μέσα και παίζαμε. Την είχα στην αγκαλιά μου. Κάπως, κάτι έγινε, γυρνάει το κεφάλι της και μπαίνει το κεφάλι της μέσα στο νερό. Σε δευτερόλεπτα την σηκώνω και βήχει τόσο πολύ που… λέω, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

«Έχω παρακολουθήσει τα πάντα, σεμινάρια πώς να σώσεις ένα παιδί, σεμινάρια πως να σώσεις έναν ενήλικα, όλα, τα πάντα. Παθαίνω πανικό εκείνη την ώρα, λέω “Πέτρο τώρα, αυτή τη στιγμή, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να σώσεις το παιδί σου”. Και εκείνη την ώρα, αλήθεια, βγαίνω προς τα έξω, το παιδί έβηχε τόσο πολύ που σκεφτόμουν πως θα συνέλθει. Την χτύπαγα, έκανα, έρανα και μου είχε μείνει ένα τελευταίο στάδιο ώστε να αρχίσω να της κάνω ανάνηψη. Αλήθεια, είχε περάσει χρόνος.

Δεν ξέρω, εμένα μου φάνηκε χρόνος; Τελοσπάντων, το παιδί συνέρχεται. Ξέρεις τι μου έκανε όμως εντύπωση; Το παιδί ναι, όλα καλά, μια χαρά. Δεν ήρθε όμως για βοήθεια ούτε ένας, ούτε ένας, όταν η παραλία ήταν γεμάτη και η γυναίκα μου είχε κάνει χαμό και έβλεπαν ότι εγώ ήμουν με ένα παιδάκι το οποίο πνιγόταν. Νευρίασα τόσο πολύ μετά που ήθελα να πάω σε όλους και δεν ξέρω τι θα έκανα» συμπλήρωσε, ο Πέτρος Συρίγος.