O Αλέξανδρος Μούκανος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν σε Είδον» της ΕΡΤ το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον θάνατο του αείμνηστου σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Ο γνωστός ηθοποιός που σπάνια εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές σχολίασε «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έδινε τις οδηγίες. Ήμασταν εγώ, ο Ακύλας Καραζήσης και ο πρωταγωνιστής συνάδελφος από την Ιταλία. Μας εξήγησε στις 11 περίπου το βράδυ από που θα κατεβούμε, πώς θα ανεβούμε, όλο το πλάνο της σκηνής και κατέβηκα στο μεσαίο διάζωμα και ο Ακύλλας και έμεινε μόνος του», αφηγήθηκε ο ίδιος για εκείνο το μοιραίο βράδυ.΄

Στη συνέχεια περίγραψε: «Κάνει να κατέβει, βάζει το πόδι στον δρόμο και περνάει η μηχανή που τον χτύπησε στο κατέβασμα στο πίσω μέρος με τον ώμο του, εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο. Καρφώθηκε μέσα» εξήγησε ο Αλέξανδρος Μούκανος και τόνισε: «Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά. Μας φώναξαν ότι είδαν έναν άνθρωπο να αναπηδά και να καρφώνεται μέσα. Ήμασταν τρεις άνθρωποι που τραβούσαμε και δεν ξέραμε ποιος ήταν. Το γύρισμα θα γινόταν στις 6 το πρωί και ήταν στις 11 το βράδυ», καταλήγει στη δραματική του περιγραφή ο ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο Αλέξανδρος Μούκανος συνέβη στις 24 Ιανουαρίου του 2012 και κατά τη διάρκεια διαλείμματος σε γύρισμα για την ταινία «Η άλλη θάλασσα» στη Δραπετσώνα.

Δείτε το βίντεο: