Καθώς οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, στη βαλίτσα τους θα πρέπει να συμπεριλάβουν και κάποια απαραίτητα ιατρικά είδη.

Οικογενειακή γιατρός στη New York Post παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που «είναι καλύτερα να τα έχετε μαζί σας και ας μην τα χρειαστείτε».

1. Φάρμακα για το στομάχι

Η Sasha Haddad συνιστά στους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα σε αυτούς που αγαπούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις, να έχουν πάντα μαζί τους φάρμακα για το στομάχι, ώστε να αντιμετωπίσουν τη ναυτία και τη διάρροια που προκαλούνται από γαστρεντερίτιδα ή τροφική δηλητηρίαση.

Πρόκειται για φάρμακα που εξουδετερώνουν τα επιβλαβή βακτήρια, μειώνοντας τη φλεγμονή του εντέρου και επιβραδύνοντας τη ροή υγρών και ηλεκτρολυτών στο έντερο.

2. Αντιισταμινικά φάρμακα

Μαζί σας είναι καλό να έχετε αντιισταμινικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, καθώς νέοι προορισμοί μπορεί να έχουν νέους ερεθιστικούς παράγοντες για τους αλλεργικούς. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ενοχλητικά (φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση) μέχρι πολύ δυσάρεστα (φαγούρα, δάκρυα στα μάτια, κόπωση, βήχας, δύσπνοια). Οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη των φαρμάκων νωρίς για την πρόληψη των συμπτωμάτων.

3. Κουτί πρώτων βοηθειών

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο σε κάθε ταξίδι. Η Sasha Haddad τονίζει πόσο σημαντικό είναι να είστε προετοιμασμένοι για έκτακτες ανάγκες όταν ταξιδεύετε. Ένα κουτί πρώτων βοηθειών (σ.σ. μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο) μπορεί να περιέχει διάφορα βασικά είδη, όπως γάζες, επιδέσμους, αντισηπτικά και τσιρότα.

4. Ιβουπροφαίνη

Η Sasha Haddad κουβαλά πάντα μαζί της ένα φάρμακο με ιβουπροφαίνη (Motrin, Nurofen, Advil, Nuprin), χρήσιμο για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, του πυρετού, των μυϊκών πόνων ή των πόνων περιόδου.

5. Εντομοαπωθητικό

Τα τσιμπήματα από έντομα μπορεί να καταστρέψουν τις διακοπές σας, γι’ αυτό συνίσταται να έχετε πάντα μαζί σας ένα εντομοαπωθητικό με δραστικές ουσίες όπως DEET, IR3535, picaridin ή έλαιο λεμονιού ευκαλύπτου.

Ετοιμάστε λοιπόν το ιατρικό σας τσαντάκι και απολαύστε τις διακοπές, προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.