Την καθιερωμένη αντίληψη ότι όσο περισσότερο σκέφτεται κανείς το φαγητό, τόσο πιο πολύ τρώει τελικά, έρχεται να καταρρίψει μία νέα επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science».
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, όταν κάποιος φαντάζεται συνεχώς ότι τρώει λαχταριστά φαγητά με πολλές θερμίδες, όπως σοκολάτες, ζαχαρωτά, παγωτά και τυρί, τόσο περισσότερο μειώνει την όρεξή του και τόσο λιγότερο τελικά τρώει.
Όσοι συμμετείχαν στη μελέτη, κατανάλωσαν τελικά το μισό φαγητό απ’ αυτό που θα έτρωγαν αν δεν είχαν κάνει τη συγκεκριμένη νοητική άσκηση.
Η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορούσε να ονομαστεί και «δίαιτα της φαντασίας». Σε μία περίοδο, ωστόσο, τόσο δύσκολη όπως αυτή που διανύουμε, με την οικονομική κρίση και τη φτώχεια να παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις φαντάζει λίγο προκλητική…