Το να αναβάλουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις μπορεί να μας προκαλέσει ακόμα και καρδιακή προσβολή.
Αν ανήκουμε σε όσους αποφεύγουν να παίρνουν αποφάσεις ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε γιατί μπορεί να θέτουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας, την υγεία μας και την υγεία της καρδιάς μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς το επιπλέον στρες που βάζουμε στον εαυτό μας εξαιτίας των αποφάσεων που πιθανώς αναβάλουμε αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, λόγω του στρες που μας προκαλεί η στιγμή της τελικής απόφασης.
Έτσι οι αναβλητικοί είναι πιο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή και αντίστροφα τα καρδιακά προβλήματα μπορεί να αυξήσουν την τάση μας για αναβλητικότητα. Αυτά έδειξε μία Καναδική έρευνα από το Bishop Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, όπου ζητήθηκε από 980 άτομα να συμπληρώσουν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο online και τους χώρισαν σε δύο ομάδες, σε αυτούς που είχαν προβλήματα πίεσης και καρδιάς και σε όσους δεν είχαν. Εκείνοι που ανήκαν στην πρώτη ομάδα ήταν πιο πιθανό να απαντήσουν θετικά σε φράσεις όπως: «Συνέχεια λέω θα το αναβάλω για αύριο.» ή «Όταν έχω προθεσμίες πολύ συχνά χάνω τον χρόνο μου στο να κάνω άλλα πράγματα.».
Και για να επιβεβαιωθεί η τάση των ανθρώπων για αναβλητικότητα άλλη έρευνα βρήκε ότι το 21% των εργαζομένων παραδέχτηκαν ότι ξοδεύουν ανάμεσα σε 2 και 5 ώρες χαζεύοντας στο ίντερνετ. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι γενικά οι άνθρωποι που θέλουν να αναβάλουν πράγματα βρίσκουν διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα – σύμφωνα με νέα έρευνα – οι γυναίκες σπαταλάνε κατά μέσο όρο 55 λεπτά την ημέρα στα μαλλιά και το μακιγιάζ τους.
Πηγή: vita.gr