Νέο είδος εμβολίου για τον κορονοϊό που θα είναι πόσιμο και θα έχει γεύση φράουλας σχεδιάζουν Ρώσοι επιστήμονες. Το εν λόγω εμβόλιο, μάλιστα, θα συνδυάζεται με γαλακτοκομικό προϊόν.
Αναλυτικότερα, το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη σχεδιάζει τη δημιουργία ενός πόσιμου εμβολίου, το οποίο γίνεται μέσω της προσθήκης συγκεκριμένου DNA σε βακτήρια που υπάρχουν σε γαλακτοκομικά προϊόντα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται σε συγκεκριμένες δόσεις για λήψη 21 ημερών και βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο πειραματικό στάδιο.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, θα είναι εύκολο να διατεθεί σε όλη τη Γη, καθώς είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί από τις εταιρίες που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα.