Η σαλάτα δεν χρειάζεται να κόβεται την τελευταία στιγμή –άσχετα αν το προτιμάμε- γιατί όταν περιμένουμε κόσμο στο σπίτι δεν είναι σωστό να μας περιμένουν στο σαλόνι μέχρι να τελειώσουμε τις ετοιμασίες.
Οπότε μπορούμε να την έχουμε έτοιμη 1-2 ώρες νωρίτερα. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε αλάτι γιατί τα λαχανικά βγάζουν υγρά με το αλάτι. Οπότε είτε βάζουμε το αλάτι την τελευταία στιγμή, είτε δεν βάζουμε καθόλου σε περίπτωση που στην σαλάτα έχουμε κάποιο τυρί ή λιαστές ντομάτες. Τελευταία στιγμή βάζουμε και τις σως για να μην κάτσουν τα υλικά –που στην περίπτωση του μπαλσάμικο- μαυρίζουν κιόλας.
Η δεύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγετε το κόψιμο με μαχαίρι και να προτιμάτε τα χέρια σας. Το έχουν πει πολλοί μεγάλοι σεφ και όχι τυχαία. Όσο πιο χοντροκομμένη είναι μια σαλάτα τόσο λιγότερο οξειδώνεται.