Αν προσέχετε το βάρος σας, αν έχετε υψηλή χοληστερίνη ή αν απλά θέλετε να έχετε και τη γλυκιά γεύση στη διατροφή σας αλλά με πιο υγιεινό τρόπο, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα υγιεινό cheesecake.
Η ατομική συσκευασία βοηθάει να ελέγχεται καλύτερα την ποσότητα που τρώτε. Ένας έξυπνος τρόπος για να φέρετε και τα παιδιά κοντά στα φρούτα, με ένα αγαπημένο τους μέσο, που δεν είναι άλλος από ένα γλυκό.
Υλικά
– 1 πακέτο μπισκότα digestive
– 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
– 1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200γρ)
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
– 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα με κομματάκια (δείτε προηγούμενη συνταγή), ή 15 φρέσκιες φράουλες και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά γυάλινα φορμάκια. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το μοιράζουμε και αυτό στα φορμάκια φτιάχνοντας ένα στρώμα κρέμας τυριού πάνω από τα μπισκότα.
Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλα.
Αν προτιμάμε τις φρέσκιες φράουλες, τότε σε ένα τηγάνι βάζουμε την καστανή ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει.
Ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για 4-5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε τις καραμελωμένες φράουλες πάνω από την κρέμα τυριού στα φορμάκια και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πηγή: neadiatrofis.gr