Ο μαϊντανός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από ένα απλό ντεκόρ ή γεύση σε ένα πιάτο. Περιέχει εξαιρετικά συστατικά όπως η ευγενόλη και η λουτεολίνη.
Πειραματικά, τα συστατικά αυτά σχετίζονται με αναστολή του σχηματισμού όγκων στους λεμφαδένες σε πειραματόζωα, ενώ θεωρούνται χημειοπροστατευτικά, καθώς εξουδετερώνουν καρκινογενείς ουσίες, όπως τα βενζοπυρένια του τσιγάρου.
Παράλληλα, η μυρυστισίνη που περιέχει, φαίνεται ότι ενεργοποιεί μέσα στο σώμα μας μηχανισμούς , που προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη γήρανση.
Τέλος, o μαϊντανός περιέχει και σημαντικά ποσά βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στη θωράκισή μας από τις ιώσεις και την εν γένει προστασία και αντιγήρανση του οργανισμού.
Χρησιμοποιείται λοιπόν μαϊντανό άφοβα.
Για να προστατέψετε τα συστατικά του και να έχετε πολλαπλά οφέλη αποφύγετε το μαγείρεμά του και καταναλώστε τον καλύτερα σε ωμή μορφή.
Πηγή: neadiatrofis.gr