Ο καρπός της ελιάς είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα και μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση των κυττάρων. Είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμίνης Α, ενώ η περιεκτικότητά της σε ασβέστιο είναι ίση με το αγελαδινό γάλα.
Οι μαύρες ελιές είναι οι πιο ώριμες και για το λόγο αυτό είναι συνήθως λίγο πιο πλούσιες σε θρεπτική αξία σε σχέση με τις πράσινες.
Μπορείς να απολαύσεις τις ελιές είτε σκέτες, είτε με λίγο ψωμί ολικής άλεσης. Ένας ακόμη τρόπος είναι να αλείψεις στο ψωμί σου πατέ ελιάς.
Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com.