Και όμως! Δεν είναι όλα τα σκόρδα ίδια και δεν έχουν τις ίδιες ευεργετικές-ιατρικές ικανότητες. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας που αναφέρει ότι το εκχύλισμα από… παλαιωμένο για τέσσερα χρόνια σκόρδο βοηθάει περισσότερο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης από το φρέσκο.
Πενήντα υπερτασικά άτομα συμμετείχαν στις σχετικές έρευνες και μοιράστηκαν σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα χορηγήθηκε εκχύλισμα παλαιότερου σκόρδου ενώ στη δεύτερη ένα ψευδοφάρμακο.
Μετά το τέλος των ερευνών, οι επιστήμονες επαλήθευσαν ότι το σκόρδο, και δη το πιο παλιό, μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την υπέρταση.