Μικρότερη από τις διατροφικές προσλήψεις που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι η κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων ωμέγα στην Ελλάδα.

Τα «ωφέλιμα» ή «καλά» λιπαρά είναι τα πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα (ω-3, ω-6), τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού, καθώς μέσω αυτών απορροφούνται και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Τα ωμέγα λιπαρά οξέα συμβάλλουν ενισχυτικά στο σχηματισμό των νευρικών κυττάρων, στη διατήρηση υγιούς δέρματος, έχουν εύκολη διαπερατότητα στο νερό, συνθέτουν και μεταφέρουν τη χοληστερόλη στο αίμα.