Να πάω τα παιδιά στο σχολείο, να φύγω για το γραφείο και μετά υποχρεώσεις και τρέξιμο ως το βράδυ. Μπορεί ο χρόνος μου να είναι περιορισμένος, ωστόσο θέλω εγώ και η οικογένεια μου να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή που θα καλύπτει τις ανάγκες για όλα τα γεύματα. Ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις, όμως το σίγουρο είναι ότι θέλω η διατροφή μας να συνδυάζει την ποικιλία και τη νοστιμιά. Επιλέγω να τους ξαφνιάζω ευχάριστα με νόστιμες γευστικές εκπλήξεις, που μπορώ να φτιάξω εύκολα με την ολοκληρωμένη σειρά υγιεινών προϊόντων της Fytro. Με το Υποκατάστατο Άλατος Fytro απολαμβάνουμε νοστιμιά στο φαγητό χωρίς τύψεις, καθώς έχει την ίδια γεύση με το κοινό αλάτι, αλλά περιέχει περίπου τρεις φορές λιγότερο νάτριο. Ετοιμάζω γευστικά πιάτα με Ρύζι με Φλοιό Fytro, που είναι πηγή μαγγανίου και φωσφόρου, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Και για τους μικρούς μακαρονάδες μου φτιάχνω στη στιγμή λαχταριστά γεύματα με Σπαγγέτι Silueta Fytro. Περιέχουν αλεύρι σόγιας που είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη εκ φύσεως. Κι όταν θέλω ένα γρήγορο, πεντανόστιμο και υγιεινό αποτέλεσμα φτιάχνω το αγαπημένο μου Πλιγούρι Fytro, με τη συνταγή της μαμάς καθώς αποτελεί πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσιο σε μαγγάνιο. Μπείτε κι εσείς στο www.fytro.com.gr για να γνωρίσετε την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Fytro.

Συνταγές με προϊόντα Fytro

Πλιγούρι με λαχανικά

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΡΙΖΟΤΟ

Υλικά για 2 άτομα

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μικρή ντομάτα
  • λίγο μπρόκολο
  • μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ

  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Υποκατάστατο Άλατος Fytro
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε καλά το Πλιγούρι Fytro, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό.
  2. Όταν πει τα υγρά και φουσκώσει, το στραγγίζουμε από παραπανίσια υγρά.
  3. Κόβουμε την ντομάτα και βράζουμε το μπρόκολο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε ψιλά καρέ.
  4. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λάδι, το λεμόνι, το Υποκατάστατο Άλατος Fytro και πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε μαϊντανό και σερβίρουμε αν θέλουμε με ψωμί και τυρί φέτα.

Ριζότο με άγρια μανιτάρια

ΡΙΖΟΤΟ

Υλικά για 2 άτομα

  • ζωμός κότας
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. Ρύζι με Φλοιό Fytro
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο) ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό με 2 φλιτζ. νερό για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.
  2. Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ρύζι με Φλοιό Fytro και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, μέχρι να βράσει το ρύζι. Φροντίζουμε ώστε το ρύζι να απορροφά όλα τα υγρά, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  4. Σε δεύτερο τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ριζότο.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με παρμεζάνα και λίγο φρέσκο μαϊντανό.