Γεμάτο από μονοακόρεστα λιπαρά, το ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης LDL και συνεπώς την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τελευταίων ερευνών, που επικεντρώθηκαν στη μελέτη περιστατικών καρδιαγγειακών παθήσεων ανά την υδρόγειο, έδειξε ότι ενώ οι άνδρες από την Κρήτη είχαν προδιάθεση για υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, σχετικά λίγοι πέθαναν από καρδιακή νόσο. Κι αυτό γιατί στη διατροφή τους συμπεριλαμβανόταν κατανάλωση αγνού παρθένου ελαιόλαδου με ωφέλιμα για την καρδιά, υγιή λίπη, που βρίσκονται σε αυτό.
Αντικαταστήστε το βούτυρο στη μαγειρική σας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο… για το καλό σας!