Επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στήθηκε χθες το απόγευμα στην παραλιακή περιοχή της Πάτρας, κοντά στο νέο λιμάνι, από την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί συνολικά προσήγαγαν 40 άτομα, εκ των οποίων 10 Αφγανούς, οι οποίοι θα προωθηθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών για περαιτέρω διοικητική μεταχείριση, καθώς δεν τους επιτρέπεται η παραμονή σε πόλεις με λιμάνια, ενώ πέντε Αφγανοί και ένας Ιρανός δεν είχαν χαρτιά παραμονής και θα προωθηθούν για απέλαση.

Επίσης οκτώ Αφγανοί και τρεις Σουδανοί έχουν κάνει αίτηση χορήγησης ασύλου και μαζί με τους υπόλοιπους 13, επίσης από το Αφγανιστάν, που είχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συνεχείς είναι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες, στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Βασικός σκοπός της Αστυνομίας και του Λιμενικού είναι να αποτρέπουν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς και την «πολιορκία» φορτηγών, που έχουν ως προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Πηγή: thebest.gr