Για ένα καλύτερο αύριο χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, όμως, την ίδια στιγμή οι μηδαμινές υποδομές που υπάρχουν στη χώρα μας, δημιουργούν συνεχώς εικόνες ντροπής σε πολλά ελληνικά νησιά.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, εντοπίζεται στη Σύμη όπου οι λιμενικοί πραγματοποιούν (κατά καιρούς) διαμαρτυρίες για τις άθλιες συνθήκες που ζουν οι μετανάστες. Πολλοί από αυτούς είναι αναγκασμένοι να κάθονται στο πάτωμα και να είναι στοιβαγμένοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας, τα τραγικά νούμερα: το πρώτο εξάμηνο του 2014 εντοπίστηκαν περισσότεροι από 7.200 σε όλο το Αιγαίο.

Σε πρόσφατη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου είχε αναφερθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς ο αριθμός φέτος είχε σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Εν τω μεταξύ στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης πέφτει και ένα ολοκαίνουριο περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης με την ονομασία STAN PATROL 5509 και το οποίο έχει εξοπλισμό της τελευταίας τεχνολογίας, ενώ το κόστος του φτάνει κοντά στα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.