Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο «523» στο Μαυροδένδρι Κοζάνης πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που τάσσονται κατά της δημιουργίας, στις εγκαταστάσεις του, κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων συναντήθηκε με τον διοικητή του στρατοπέδου στον οποίο παρέδωσε πρόσφατο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης, με το οποίο καταδικάζεται το σχέδιο της κυβέρνησης.

Την ώρα της διαμαρτυρίας, μέλη κλιμακίου του στρατού πραγματοποιούσαν μετρήσεις στην περίφραξη του στρατοπέδου, γεγονός το οποίο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαυροδενδρίου Χρήστος Αλμασίδης χαρακτήρισε «προκλητικό».

«Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί συγκεντρωμένος εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια την ώρα που πραγματοποιούνταν οι μετρήσεις», τόνισε ο κ. Αλμασίδης και σχολίασε ότι οι κάτοικοι θα συζητήσουν στη συνέχεια για τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η επίσημη ενημέρωσή της από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και η διεξαγωγή διαλόγου πριν τη λήψη των τελικών αποφάσεων.