«Το ΔΝΤ έχει μια λογική που είναι έξω από την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Όλες αυτές οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεν απέδωσαν και σε αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει μια ισχυρή επιχειρηματολογία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής αναφέροντας ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την άποψη ότι η λογική του ΔΝΤ μπορεί να ξεπεραστεί πολιτικά από τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΕ, ώστε «η Ελλάδα να βρει την Ιθάκη της, να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη».

Για το προσφυγικό τόνισε ότι η «Ελλάδα καλείται να σηκώσει το βάρος ενός παγκόσμιου προβλήματος για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη» και άφησε αιχμές κατά των ευρωπαϊκών κρατών, σημειώνοντας: «δυστυχώς, η ΕΕ εκδηλώνει συνεχώς αδυναμίες και έλλειψη νηφαλιότητας, ψυχραιμίας και σχεδιασμού να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλη κρίση».

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι φιλοδοξεί να φέρει νέα ήθη στην πολιτική ζωή και τόνισε ότι το «μπόνους» θα μειωθεί για το πρώτο κόμμα, γιατί, όπως είπε, «νοθεύει τη δημοκρατία».