Με τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κ. Μασσέλο, συναντήθηκαν στα γραφεία της Πρυτανείας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ι. Μπουντρούκας, και ο πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ν. Τότσης, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν από το σχέδιο «Αθηνά».
Ο σχεδιασμός του σχεδίου «Αθηνά», όπως είπε ο κ. Μασσέλος, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, φοιτητές).
Πιο συγκεκριμένα, στην τελική πρόταση για το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, οι αλλαγές επέρχονται στα τμήματα της Τρίπολης, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν να επιλέξουν μία σχολή, τη σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής και δύο τμήματα: το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Στην πρώτη σχολή πρόκειται να εισαχθούν 100 φοιτητές και στη δεύτερη 250.
Οι κ.κ. Μπουντρούκας και Τότσης συμφώνησαν ότι το πλήγμα που δέχονται τα τμήματα της Τρίπολης είναι πλήγμα που δέχεται η ίδια η πόλη ως εκπαιδευτικό επίκεντρο της Αρκαδίας, με παράλληλες επιπτώσεις σε κοινωνικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει συνολική αντίδραση απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» και να μεταφερθεί στο υπουργείο το καθολικό αίτημα για αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρύτανης τους ενημέρωσε για τα προβλήματα στελέχωσης του πανεπιστημίου, και την έλλειψη διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού. Σημαντικό ρόλο παίζει ότι λειτουργούν τμήματά του, σε πέντε διαφορετικές πόλεις, κάτι που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα διαχείρισης προσωπικού και όχι μόνο.
Για άμεση και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Πανεπιστημίου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέροντας σειρά δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα όπως:
– Απορρόφηση τελειόφοιτων, για να κάνουν την πρακτική τους, στο Επιμελητήριο και σε επιχειρήσεις- μέλη του.
– Οικονομικές μελέτες – έρευνες πάνω σε αρκαδικές επιχειρήσεις. Οι φοιτητές θα κάνουν την διπλωματική τους βασισμένοι στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις θα έχουν στα χέρια τους μια τεκμηριωμένη οικονομική μελέτη για το μέλλον της επιχείρησής τους.
– Κοινή συμμετοχή του Επιμελητηρίου και του Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Τέλος, ο κ. Μπουντρούκας πρότεινε την δημιουργία ενός φοιτητικού οδηγού της Αρκαδίας με εκπτώσεις και ειδικές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφέρουν επιχειρήσεις της Αρκαδίας στους φοιτητές των τμημάτων της Τρίπολης.
Ο φοιτητικός οδηγός θα είναι αναρτημένος στις ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου και του Πανεπιστημίου, ενώ με την ένδειξη της φοιτητικής ταυτότητας, στους συνεργαζόμενους επαγγελματίες, οι φοιτητές θα επωφελούνται της έκπτωσης.