Σε κλείσιμο της γέφυρας της Λευκάδας προχώρησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά».
Οι φοιτητές έχουν κλείσει τον δρόμο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιτρέψει την διέλευση όσων υπάρχει πραγματικά ανάγκη και συγκεκριμένα ενός ασθενοφόρου και ενός νέου με ειδικές ανάγκες.

Οι φοιτητές εκτός από το να μην μεταφερθούν τα τμήματα του ΤΕΙ σε Άρτα και Ηγουμενίτσα ζητούν να μην αλλάξει το γνωστικό τους αντικείμενο.

Σε επικοινωνία που είχε το pamepreveza.gr με τον πρόεδρο του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Λευκάδας Ματρώζο Στέφανο τόνισε ότι ο σύλλογος φοιτητών της Λευκάδας είναι ενεργός και παλεύει για δωρεάν παιδεία ενώ αντιτίθεται στο σχέδιο «Αθηνά».

«Θέλουμε να μην αλλάξει το γνωστικό μας αντικείμενο και να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας εδώ στην Λευκάδα απ όπου δηλαδή επιλέξαμε από την αρχή να φοιτήσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών ενώ μας ενημέρωσε ότι από εβδομάδα έχουν κλείσει ήδη 5-6 λεωφορεία προκειμένου φοιτητές, καθηγητές και απλοί πολίτες να μεταβούν στην Αθήνα στην βουλή όπου θα επιχειρήσουν να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών Ματρώζος Στέφανος τόνισε ότι σε αυτόν τον αγώνα, θέλουν και ζητούν να έχουν δίπλα τους όλους τους πολίτες της Λευκάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΤΕΙ Λευκάδας είναι συνολικά εγγεγραμμένοι 900 φοιτητές ενώ οι ενεργοί ξεπερνούν τους 600 στα δύο τμήματα