Σε συνέχεια των δύο επιτυχημένων διοργανώσεων για τον εθελοντισμό με θέμα «Ενεργώ επειδή Νοιάζομαι» και «Βασικές Αρχές Διαχείρισης Εθελοντικής Δράσης», η 3η ημερίδα για τον εθελοντισμό με τίτλο «O Μαθητής ως Εθελοντής: Δράσεις και Όραμα» διοργανώνεται με σκοπό να εξοικειώσει το κοινό με την έννοια του εθελοντισμού στα σχολεία, τις δυνατότητες, τα οφέλη καθώς και τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εμπειρίες, τις δυνατότητες, τα οφέλη και τα πιθανά προβλήματα που παρουσιάζονται όταν οι μαθητές συμμετέχουν σε δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς.

Η εν λόγω ημερίδα διοργανώνεται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American College, σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, New Hampshire, USA) την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την ημερίδα θα πλαισιώσουν η Σχολή Χατζήβεη, το 3ο Εσπερινό Γυμνάσιο Αθηνών, το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αργυρώ Εξάρχου, το Κολλέγιο Ψυχικού, το American Community School, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, το WWF, το Let’s be S.M.A.R.T., η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η Κάριτας Αθήνας, η Παιδική Helmepa, το Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων ΓΟΝ.ΙΣ. καθώς και σχετικοί ερευνητές και συγγραφείς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Hellenic American College, στο 210 3680950, www.haec.gr, [email protected].