Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ βρέθηκαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που προσπάθησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά έξω από το χώρο όπου πραγματοποιούνταν το Συνέδριο των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και δεν επετράπη καν σε αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ ,που επιχείρησε να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, να φτάσει στην αίθουσα.

Η ΟΙΕΛΕ με δελτίο τύπου της επιτίθεται λεκτικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας «ότι προσέρχεται εν χορδαίς και οργάνοις στο Συνέδριο του ΣΙΕΙΕ για να αποδεχθεί την πρόταση που τους κάνουν σχολάρχες, ΙΟΒΕ και ΣΕΒ, την υιοθέτηση του εκπαιδευτικού κουπονιού (voucher), ενός χρεοκοπημένου νεοφιλελεύθερου θεσμού που απέτυχε πλήρως στο εξωτερικό κι εγκαταλείπεται, διότι προκαλεί σοβαρότατη βλάβη στα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών όπου εφαρμόστηκε (βλέπε Σουηδία, ΗΠΑ). Η παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, διόλου τυχαία δεν είναι. Ο εκτελεστικός βραχίονας της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρτυ για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης που επιχειρείται με μοχλό τα εκπαιδευτικά voucher».

Με ιδιαίτερα σκληρό τόνο η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι ενώ από τη μια το Υπουργείο Παιδείας περιορίζει την κρατική χρηματοδότηση, συγχωνεύει σχολεία, απολύει εκπαιδευτικούς, καταργεί χιλιάδες αναπληρωτές με εκατοντάδες σχολεία να έχουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας, από την άλλη ετοιμάζεται να προσφέρει κρατικά κονδύλια στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. «Δεν έφθαναν φαίνεται τα 32 εκατομμύρια ετησίως από τη δραματική μείωση των αποδοχών μας» συνεχίζει η ΟΙΕΛΕ «δεν έφθαναν ούτε τα 12 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του ωραρίου, ούτε τα δεκάδες εκατομμύρια από την απελευθέρωση χρήσης των ιδιωτικών δημοτικών».

(φωτογραφία αρχείου)