Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί και πάλι το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία μετά τις πληροφορίες για το «κόψιμο» από τη διδακτική ύλη των τραγουδιών του Σαββόπουλου, του Άσιμου και της Ριάνα.
Το υπουργείο Παιδείας απαντώντας σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως τα τραγούδια των Διονύση Σαββόπουλου, Νικόλα Άσιμου και Ριάνα καταργήθηκαν από την προτεινόμενη ύλη των Θρησκευτικών μετά από παρέμβαση της Εκκλησίας ανέφερε ότι η «Συννεφούλα» παραμένει, ενώ τα άλλα δύο είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016.
Αγγελάκας σε Γαβρόγλου: Να αποσυρθεί η «Γιορτή»
Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Αγγελάκα προκάλεσαν οι πρόσφατες «περικοπές» τραγουδιών από το βιβλίο των Θρησκευτικών, εάν αυτά δε φέρουν την έγκριση της Εκκλησίας.
Με επιστολή του στον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο Γιάννης Αγγελάκας ζητά να αποσυρθεί το τραγούδι των Τρύπες «Γιορτή» στην περίπτωση που αυτό περιλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη, καθώς όπως λέει ο ίδιος «Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο».
Τι λέει το υπουργείο Παιδείας
«Ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών. Το προτεινόμενο διδακτικό υλικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου. Όποιες προσθαφαιρέσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, όπως είναι απολύτως φυσικό και συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, αποφασίζονται από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.
«Για τα συγκεκριμένα παραδείγματα των τραγουδιών που αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, δηλαδή πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ το ένα («Συννεφούλα») εξακολουθεί να βρίσκεται στον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό (βλ. Σελ. 60)», προσθέτει.
«Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν.
Συνεπώς, τα περί υπογραφής “θρησκευτικού μνημονίου” και άλλων τραγελαφικών ευφυολογημάτων εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική στρατηγική εναντίον της κυβέρνησης σημειώνει.»