Στο εξωτερικό έχουν τη φράση “There’s no place like home”, ενώ στα ελληνικά η αντίστοιχη πρόταση θα μπορούσε να μεταφραστεί στο «σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου». Σε όποια γλώσσα και αν ψάξουμε σίγουρα θα βρούμε παρόμοιες φράσεις οι οποίες μαρτυρούν το πόσο σημαντικό είναι το σπίτι μας.

Είναι ο χώρος που μετά από μία έντονη ημέρα, επιστρέφουμε για να χαλαρώσουμε. Πρόκειται για το μέρος που αισθανόμαστε πραγματικά ασφαλείς, εμείς και η οικογένεια μας και μέσα στο οποίο δημιουργούμε αναμνήσεις. Με μία λέξη είναι το καταφύγιο μας!

Τι γίνεται όμως αν συμβεί κάτι απροσδόκητο, όπως μια φυσική καταστροφή ή μια διάρρηξη, και χαθούν όλα όσα αγαπάμε; 

Σε αυτό το σημείο έρχεται η ασφάλιση κατοικίας. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που διασφαλίζει το σπίτι και τα υπάρχοντά μας, παρέχοντας ψυχική ηρεμία και οικονομική ασφάλεια

Και αν κάποιος θεωρεί ότι αυτή την ηρεμία και ασφάλεια θα πρέπει να την πληρώσει ακριβά, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτεί, διότι η ασφάλεια κατοικίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα οικονομική, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να είναι πιο οικονομική και από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Μάλιστα, υπάρχει ακόμη ένα κίνητρο, αφού μπορείς να έχεις έκπτωση ΕΝΦΙΑ έως και 10%, εάν ασφαλίσεις την κατοικία σου. Η μείωση αφορά κατοικίες που έχουν ασφαλιστεί για τουλάχιστον τρεις μήνες εντός του 2023, ενάντια σε σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος. Η έκπτωση είναι αναλογική, που σημαίνει ότι αν ένα ακίνητο δεν είναι ασφαλισμένο για όλο τον χρόνο, αλλά για 9 μήνες, θα υπάρχει έκπτωση 7,5%, 5% για 6 μήνες και 2,% για 3 μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο ο ασφαλισμένος κερδίζει διπλά, καθώς από τη μία θα έχει μείωση στον ΕΝΦΙΑ και από την άλλη η κατοικία του θα είναι προστατευμένη σε περίπτωση απρόοπτου περιστατικού.

Πώς θα επιλέξεις το σωστό πρόγραμμα για σένα

Το σπίτι του καθενός είναι μοναδικό, το ίδιο και οι ανάγκες του. Έτσι, για την ασφάλεια της κατοικίας σου χρειάζεσαι κάποιον που να είσαι σίγουρος ότι θα βρίσκεται στο πλευρό σου τη στιγμή ακριβώς που τον χρειάζεσαι.

Για το λόγο αυτό εμπιστευόμαστε την Eurolife FFH, όχι μόνο για την ηγετική της παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και επειδή κατανοεί τις μοναδικές ανάγκες του καθενός και προσφέρει ασφαλιστικά προγράμματα που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες. 

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα προγράμματα:

  • MultiHome Ευέλικτο: κάλυψη για Υλικές ζημιές, Κλοπή και σχετικές ζημιές
  • MultiHome Ολοκληρωμένο: κάλυψη για Υλικές ζημιές, Κλοπή και σχετικές ζημιές, Αστική ευθύνη προς τρίτους από πυρκαγιά ή έκρηξη, Υπηρεσία επισκευής ζημιών Eurolife FFH Repair
  • Sweet Home Content: πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου που προσαρμόζεται στις ανάγκες σου