Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων αλλά και ως Συντονίστρια της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησε στην εκδήλωση με θέμα: «Προστατεύοντας τα παιδιά μας» που διοργάνωσε η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. με επικεφαλής την Μαρία Νάτσιου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. 

Στην ενημερωτική εκδήλωση, που συντόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Έλενα Σώκου, συμμετείχαν ως ομιλήτριες οι συνυποψήφιες της  Βουλευτές της ΝΔ, Ζέττα Μακρή, Υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Μαρία Συρεγγέλα, Υποψήφια Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η Μαρία Νάτσιου Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, ενώ συμμετείχαν πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.