Αν και η νύφη θεωρείται η πρωταγωνίστρια την ημέρα του γάμου, αδιαμφισβήτητα και ο γαμπρός τραβάει τα βλέμματα. Οπότε είναι λογικό να θέλετε να επιμεληθείτε με προσοχή κάθε λεπτομέρεια του ντυσίματός σας, ώστε ως ζευγάρι να λάμψετε μαζί.

Η επιλογή στο γαμπριάτικο κοστούμι είναι αρκετά απαιτητική, καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξετε. Το σχέδιο, η γραμμή, το χρώμα και γενικά το στυλ, όλα παίζουν ρόλο, ώστε να προκύψει ένα όμορφο αποτέλεσμα που θα ταιριάζει με το ύφος του γάμου.

Πώς, λοιπόν, θα βρείτε το τέλειο κοστούμι για εσάς; Οι ειδικοί στα γαμπριάτικα κοστούμια από τα PrinceStores μας καθοδηγούν με τις πιο χρήσιμες συμβουλές.

Το στυλ του κοστουμιού

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να καθορίσετε τι στυλ θα έχει το κοστούμι. Και αυτό είναι κάτι που σχετίζεται άμεσα με το νυφικό αλλά και γενικότερα το ύφος του γάμου.

Αν ο γάμος είναι πολύ επίσημος, τότε το μαύρο κοστούμι με παπιγιόν και λευκό πουκάμισο είναι μονόδρομος.

Ωστόσο, ακόμα και σε επίσημους γάμους, πολλοί γαμπροί προτιμούν μια λίγο πιο χαλαρή ένδυση. Σε αυτή την περίπτωση, ένα κλασικό κοστούμι σε σκούρο χρώμα, όπως ανθρακί ή μπλε, σε συνδυασμό με την ταιριαστή του γραβάτα είναι η πιο safe επιλογή.

Για γάμους λιγότερο επίσημους, όπως συμβαίνει συχνά στους καλοκαιρινούς γάμους που γίνονται δίπλα στη θάλασσα, η ελευθερία είναι μεγαλύτερη. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φορέσετε ένα ριγέ ή καρό κοστούμι ή ακόμα και να τολμήσετε τη διχρωμία στο παντελόνι και το σακάκι.

Αν ο γάμος είναι boho και τελείως χαλαρός (π.χ. σε μια παραλία), τότε μπορείτε να τολμήσετε εκκεντρικές επιλογές, όπως ένα κοστούμι σε ανοιχτό κοραλλί χρώμα με γραβάτα και γιλέκο που θα επιτρέψει, αφαιρώντας το σακάκι, να διατηρείται μια πιο ανέμελη επισημότητα.

Το χρώμα είναι ένα statement

Οι περισσότεροι μέλλοντες γαμπροί θα προτιμήσουν ένα από τα κλασικά χρώματα στα γαμπριάτικα κοστούμια, όπως το μαύρο, το μολυβί ή το μπλε. Οπωσδήποτε, πρόκειται για επιλογές που είναι ιδανικές για επίσημους γάμους.

Πάντως, το καλοκαίρι ακόμα και στον πιο επίσημο γάμο καλό είναι να αποφεύγετε τις πολύ σκούρες αποχρώσεις και να προτιμήσετε πιο ανοιχτές, όπως το ιβουάρ ή το γκρι του πάγου.

Οι επιλογές, όμως, δεν σταματούν εδώ. Σε πιο χαλαρούς γάμους, όπου και η νύφη θα έχει επιλέξει ένα αέρινο, αρχαιοελληνικό ή boho νυφικό, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε με το χρώμα του κοστουμιού.

Το πράσινο θεωρείται το χρώμα της τύχης και βγαίνει σε υπέροχες αποχρώσεις, όπως το λαδί, το σμαραγδί, το πετρόλ ή η μέντα. Από την άλλη, το μπορντό και συναφείς αποχρώσεις του, όπως το ροδί ή το μελιτζανί, συμβολίζουν το πάθος και μπορούν να πλαισιώσουν εξαιρετικά ένα ρομαντικό νυφικό με δαντέλα.

Η γραμμή πρέπει να ταιριάζει με το σωματότυπο

Οι δύο γραμμές στα γαμπριάτικα κοστούμια είναι η regular και η slim fit. Η regular είναι πιο φαρδιά και κολακεύει πιο γεμάτα σώματα. Επιπλέον, θεωρείται πιο κλασική γραμμή, οπότε τη συναντάμε συνήθως και σε διαχρονικά χρώματα, όπως το μαύρο και το μπλε.

Η slim fit στενεύει στα μανίκια, στη μέση και στο παντελόνι, οπότε ταιριάζει σε πιο λεπτούς σωματότυπους και χρειάζεται αρκετή προσοχή στην εφαρμογή της. Τα slim fit γαμπριάτικα κοστούμια είναι ό,τι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά και βγαίνουν σε πληθώρα χρωμάτων.

Δες εδώ επίσης: «Πώς να διαλέξεις Γαμπριάτικο Κοστούμι, σύμφωνα με την εποχή»

Το ύφασμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο

Αρκετοί άντρες θέλουν να πρωτοτυπήσουν στο ύφασμα του κοστουμιού, επιλέγοντας για παράδειγμα το λινό ως το κατεξοχήν καλοκαιρινό ύφασμα. Ωστόσο, πρόκειται για μια παρακινδυνευμένη επιλογή, μιας και το λινό τσαλακώνεται πολύ εύκολα, οπότε μετά από λίγη ώρα το κοστούμι δεν δείχνει ωραίο.

Για τους χειμερινούς γάμους υπάρχουν διάφορες επιλογές, όπως το σατέν ή το βελούδο, όμως η αλήθεια είναι ότι το μάλλινο κυριαρχεί πλέον στα κοστούμια γαμπρού.

Για το καλοκαίρι, το αντίστοιχο ύφασμα είναι το cool wool που είναι πολύ δροσερό και ταυτόχρονα δεν τσαλακώνεται, παραμένοντας αψεγάδιαστο για ολόκληρη αυτή την τόσο σημαντική μέρα.

Στα PrinceStores θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε μοντέρνα γαμπριάτικα κοστούμια για όλα τα γούστα, όπως επίσης και όλα συνοδευτικά τους, γαμπριάτικα πουκάμισα, γαμπριάτικα παπούτσια, αλλά και αξεσουάρ, όπως γραβάτες και παπιγιόν, ώστε να διαλέξετε σε πολύ προσιτές τιμές το ιδανικό για εσάς!