Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε  στη ραδιοφωνική εκπομπή “πολιτικοΛΟΓΟΣ” του Μαρκόπουλου Χ. Θωμά  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο OK (ok-radio.gr).

Συζήτησαν για τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας χάρη στις επίμονες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας που οδηγεί στο να σπάσει η σιωπή.

Αναφέρθηκε στα νέα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: το παραμύθι και την ιστορία κινουμένων σχεδίων “ Το Μυστικό της Νίκης 3-Η Δύναμη της Βερονίκης”.

Η Βερονίκη μόλις ήρθε στην παρέα μας. Είναι ένα κορίτσι που έχει όνειρα, είναι μαθήτρια και αθλήτρια σφαιροβολίας με κινητική αναπηρία και θέλει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Η Βερονίκη δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από έναν άγνωστο και μέσα από την ιστορία κινουμένων σχεδίων (3d animation) «Το Μυστικό της Νίκης 3 – Η Δύναμη της Βερονίκης» μαθαίνει σε όλα τα παιδιά πώς πρέπει να αντιδράσουν όταν τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, ποιους πρέπει να εμπιστευθούν και πού να το καταγγείλουν.

🔸Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή “πολιτικοΛΟΓΟΣ”#politikologos του δημοσιογράφου Μαρκόπουλου Χ. Θωμά @markopoulos_ch_thomas στο διαδικτυακό ραδιόφωνο OK (ok-radio.gr).🔸Συζητήσαμε για τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας χάρη στις επίμονες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας που οδηγεί στο να σπάσει η σιωπή.🔸Αναφέρθηκα στα νέα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: το παραμύθι και την ιστορία κινουμένων σχεδίων “ Το Μυστικό της Νίκης 3-Η Δύναμη της Βερονίκης”.🔸Η Βερονίκη μόλις ήρθε στην παρέα μας. Είναι ένα κορίτσι που έχει όνειρα, είναι μαθήτρια και αθλήτρια σφαιροβολίας με κινητική αναπηρία και θέλει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες.🔸Η Βερονίκη δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από έναν άγνωστο και μέσα από την ιστορία κινουμένων σχεδίων (3d animation) «Το Μυστικό της Νίκης 3 – Η Δύναμη της Βερονίκης» μαθαίνει σε όλα τα παιδιά πώς πρέπει να αντιδράσουν όταν τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, ποιους πρέπει να εμπιστευθούν και πού να το καταγγείλουν.#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #news #politikologos @markopoulos_ch_thomas

Posted by Elena Rapti on Thursday, March 30, 2023