Έχουμε αρκετές φορές επισημάνει την έλλειψη αστυνόμευσης και διακριτικής παρακολούθησης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ του Ρεθύμνου, παρουσιάζοντας κατά περιόδους αυξητικές τάσεις σε κλοπές και διαρρήξεις. Εντούτοις τα φαινόμενα ενίοτε επιστρέφουν, ενώ μερικές φορές είναι και προκλητικά.

Σήμερα ένα νέο κρούσμα στα ΤΕΙ Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα της Γεωπονικής Σχολής, έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη λίστα των ατιμώρητων περιπτώσεων όπου επιτήδειοι με απαίδευτο τρόπο σαρώνουν κατά το δοκούν δίχως κανείς να τους ενοχλήσει.

Σχετική αλλά και ανησυχητική είναι σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης, όπου κάνουν λόγο για ανοχύρωτα κάστρα ελέω θεού αλλά και … «διαρρήκτη»!

Ακολούθως η σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα διαπιστώσαμε την τρίτη κατά σειρά διάρρηξη και κλοπή ηλεκτρονικού υλικού και άλλων σημαντικών εργαστηριακών αντικειμένων από Εργαστήριο του ΤΕΙ.
Τα δύο προηγούμενα περιστατικά αφορούσαν τα Τμήματα Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας. Αυτή τη φορά τη Σχολή Γεωπονίας.

Το ΤΕΙ αισθάνεται επιτακτικά πλέον την ανάγκη υποστήριξης των φορέων της Πολιτείας για να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή του. Οι γνωστοί-άγνωστοι βασίζονται στην ασφάλεια του Ασύλου και μας λένε προκλητικά ότι όποιες προφυλάξεις και διασφαλίσεις και αν πάρουμε, οι κλοπές θα συνεχιστούν.

Το κόστος είναι προφανές:

* Απώλεια υλικού
* Απώλεια πληροφοριών και μελετών από τους υπολογιστές
* Απώλεια του αισθήματος ασφάλειας

Η Διοίκηση και η Κοινότητα του ΤΕΙ στο επόμενο διάστημα θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και των λειτουργιών του Ιδρύματος και τη διαφύλαξη της περιουσίας του.»

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση στο ΤΕΙ Ρεθύμνου

Και όλα αυτά ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωτερικής αξιολόγησης του ΤΕΙ Ρεθύμνου καθώς η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση μετά από τη λήψη της εσωτερικής αξιολόγησης του τμήματος έστειλε κλιμάκιο ειδημόνων ώστε να διενεργήσει – όπως προβλέπεται – επιτόπια έρευνα.

Η επιτροπή αποτελούνταν από συνολικά 5 άτομα εκ των οποίων τα 4 είναι Έλληνες καθηγητές που εργάζονται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική και στη Γερμανία όπως επίσης και ένας Γερμανός ελεύθερος επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία όσον αφορά τον τομέα της ακουστικής.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα συγκεντρωθούν σε έκθεση την οποία η επιτροπή στη συνέχεια θα καταθέσει στην Α.ΔΙ.Π. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή που έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης στην πραγματοποίηση των διαδικασιών που στοχεύουν στη διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου έργου τους, την εγγύηση της διαφάνειας των διαδικασιών, την προαγωγή της έρευνας σε συναφή ζητήματα και την ενημέρωση της Πολιτείας και των ιδρυμάτων για τις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις και τάσεις στον τομέα αυτόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θετική αξιολόγηση ενός τμήματος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μη συγχώνευσή του με άλλα τμήματα ζήτημα το οποίο απασχολεί και το ΤΕΙ Ρεθύμνου αφού το Υπουργείο «φλερτάρει» με την ιδέα των συνενώσεων, κάτι που σύμφωνα με καθηγητές και εκπαιδευτικούς θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το επίπεδο σπουδών των φοιτητών.

πηγή: agorapress