Λίγο πριν φύγει το 2022, ο Αριστοτέλης Ρήγας κάνει την ανασκόπηση του έτους και συνειδητοποιεί πως δεν γέλασε καθόλου μέσα στο χρόνο. Ο δημοφιλής stand up comedian και μουσικός μίλησε στο podcast RADCAST και εξήγησε ποια είναι η διαφορά μεταξύ αστείου και bullying, την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, εξήγησε τι τον ζόρισε περισσότερο ενώ σχολίασε με τον δικό του τρόπο και τα θέματα της επικαιρότητας.
«Κάποια πράγματα άλλαξαν και προς το καλύτερο. Ο αποκλειστικός χρόνος ενασχόλησης με τα παιδιά, ήταν ένα δώρο που δύσκολα θα επαναληφθεί. Ήρθε ο covid και έδειξε ποια είναι τα σημαντικά πράγματα» ανέφερε αρχικά ο Αριστοτέλης Ρήγας.
«Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι ότι η Τέχνη είναι πολύτιμη. Ποιος θα μπορούσε να επιβιώσει μήνες στο σπίτι του κλεισμένος χωρίς Τέχνη; Αν ένας γιατρός δεν είναι σε νοσοκομείο, παραμένει γιατρός. Ένας κωμικός ο οποίος δεν λέει αστεία και δεν έχει κοινό και παραστάσεις, είναι απλά ένας άνθρωπος σε κατάθλιψη. Δεν είναι κωμικός» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αριστοτέλης Ρήγας μιλώντας για την πανδημία.
Η διαφορά του αστείου με το bullying
Τη διαφορά του αστείου με του bullying θέλησε να εξηγήσει στην συνέχεια ο stand up comedian και σημείωσε πως: «Ξέρουμε όλοι τι θα πει σεξιστικό αστείο; Μιλάμε όλοι σίγουρα για το ίδιο πράγμα; Καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό το πράγμα; Είναι αστεία που έχουν ως στόχο κάποιον ο οποίος διαστρωματικά, από πλευράς εξουσίας και συστημικής θωράκισης στοχεύουν προς τα κάτω, προς κάποιον που είναι σε χαμηλότερη θέση από αυτόν που κάνει το αστείο. Όταν καταφέρεσαι εναντίον ομάδων που είναι πιο κάτω, αυτό το αστείο είναι bullying. Αυτό για μένα δεν είναι αστείο και αντί να μου προκαλέσει γέλιο, μου προκαλεί θυμό. Είναι σαν να βγαίνει ο γελωτοποιός του βασιλιά, κι αντί να κοροϊδέψει τον βασιλιά, κοροϊδεύει τους υπηκόους του. Έχουν ήδη αρκετά προβλήματα οι υπήκοοι, δεν χρειάζεται να τους κοροϊδεύεις κι εσύ».
«Δεν νοιάζουν κανέναν οι ΑμεΑ – Είναι αλήθεια, είμαστε βάρος στην κοινωνία»
Τι τον ζορίζει περισσότερο σε ότι αφορά την καθημερινότητα του; «Αυτό με το ΕΣΥ με ζόρισε γιατί έχω ένα χρόνιο νόσημα, ένα αυτοάνοσο. Έχω φάρμακα που κοστίζουν αρκετά και έτσι όπως έχει πάει το πράγμα, και η ρότα που έχει πάρει η όλη ιστορία, με φοβίζει. Γιατί, φαίνεται ότι δεν νοιάζει κανέναν τι θα συμβεί με μένα, με τους ΑμεΑ γενικά. Δεν νοιάζει κανέναν. Νομοθετεί το κράτος σα να είμαστε ένα βάρος στην κοινωνία. Το οποίο είναι αλήθεια. Είμαστε ένα βάρος στην κοινωνία. Είμαστε. Αλλά υποτίθεται ότι γι’ αυτό έχουμε κοινωνία. Γι’ αυτό έχουμε κοινωνία για να μπορούμε να μας επιτρέπεται να έχουμε βάρη. Να μας επιτρέπεται να φροντίζουμε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς. Γι’ αυτό την έχουμε τη ρημαδοκοινωνία. Γι’ αυτό υπάρχει. Για να έχουμε υγεία και παιδεία. Αυτοί είναι οι λόγοι. Αν δεν υπάρχουν αυτά, για ποιο λόγο να έχουμε κοινωνία και γιατί να μην σηκωθώ να φύγω να πάω κάπου να φτιάξω ένα φέουδο;» αναρωτήθηκε ο Αριστοτέλης Ρήγας.
Τα σχόλια για την επικαιρότητα
Με το δικό του στυλ και χιούμορ, ο Αριστοτέλης Ρήγας κλήθηκε να σχολιάσει τα θέματα της επικαιρότητας ενώ όπως τόνισε λυπάται την Εύα Καϊλή η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας καθώς «Αν το είχε κάνει στην Ελλάδα θα ήταν σπίτι της ασφαλής. Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και τη διαπομπεύουν έτσι».
Σχολιάζοντας τον κακό χαμό που έγινε με τη Νατάσα Μποφίλιου και το ταξίδι της στο Λονδίνο, σημείωσε ότι: «Πρέπει να το λύσουμε γιατί πρέπει να δούμε θεσμικά, να το κατοχυρώσουμε, μέχρι τι δικαίωμα χρημάτων έχει ο καθένας με βάση την πολιτική του τοποθέτηση να δαπανήσει για ταξίδια, για ρούχα, για φαγητό και ποτό και να το λύσουμε κα να βγάλουμε ένα ΦΕΚ».
Σε ότι αφορά το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου και το πατρός Αντωνίου είπε πως: «Είναι του κράτους δουλειά να φροντίσει αυτούς που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Δεν είναι δουλειά καμίας ΜΚΟ. Γι’ αυτό έχουμε το κράτος».
Για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού μετά από καταδίωξη επειδή έβαλε 20 ευρώ βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει, τόνισε ότι: «Έχουμε αποτύχει επειδή κυρίως υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται τη διαδικασία. Φαίνεται και καταλαβαίνει κανείς το πώς έχουμε φτάσει εδώ».
Κλείνοντας, ο Αριστοτέλης Ρήγας παραδέχθηκε πως: «Δεν γέλασα καθόλου το 2022».