Σε απεργιακό κλοιό είναι σήμερα και η Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται από νωρίς σε εξέλιξη κινητοποιήσεις από τα σωματεία που συντάσσονται με τη διοίκηση του ΕΚΘ και της ΑΔΕΔΥ, όπως και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. «Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει! Ας το ακούσουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης».

«Η ακρίβεια τσακίζει. Δεν πρόκειται για ένα σύνθημα αλλά είναι τρεις μόλις λέξεις που αποτυπώνουν την πραγματικότητα των εργαζομένων, των νέων και των οικογενειών μας. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει και ο μισθός δεν φτάνει». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, με αφορμή την σημερινή μαζική απεργιακή συγκέντρωση, σύμφωνα με το thesstoday.gr. «Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο σημείο, για να διαμαρτυρηθούμε για τα δεδομένα. Αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Μέχρι και πριν λίγο καιρό, πριν τελειώσει ο μήνας το εισόδημα εξαφανιζόταν. Πλέον εξαφανίζεται στις πρώτες δύο εβδομάδες, κι τα ελληνικά νοικοκυριά βάζουν μεγάλο μαχαίρι ακόμα και στα βασικά» συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους αντιδρούν σωματεία του ΠΑΜΕ, όπως και μέλη του ΚΚΕ, εννοώ συμμετέχουν και συνταξιούχοι, όπως η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αλλά και φοιτητές.

Παράλληλα, στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι ξεκίνησαν πριν από λίγο την πορεία τους.