Η κυκλοφορία στο διεθνή οδικό άξονα Ε79 στην περιοχή των στενών της Κρέσνα, που συνδέει τη Βουλγαρία με την Ελλάδα θα αποκατασταθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, υπογράμμισε ο διοικητής της περιφέρειας Μπλαγκόεβγκραντ, Βαλέρι Σμίλενοφ, σε δηλώσεις του στο βουλγαρικό Τύπο.

Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι η επαναλειτουργία του διεθνή άξονα θα αποκατασταθεί στις 15 ή 16 Δεκεμβρίου 2010, εφόσον δεν υπάρξει δραστική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του δρόμου Σόφια – Θεσσαλονίκη, τον οποίο «εξαφάνισε» ο ποταμός Στρυμόνας, όταν υπερχείλισε πριν από οκτώ ημέρες, έχουν ολοκληρωθεί.

Η «τρύπα» που άνοιξε ο ποταμός Στρυμόνας στον άξονα Ε 79, πλέον, δεν υπάρχει και χθες τέθηκε σε λειτουργία και η υποδομή, στην οποία κατευθύνονται τα νερά της βροχής και δε δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, τόνισε ο κ. Σμίλενοφ.

Ο ίδιος συνέστησε στους οδηγούς Ι.Χ. και φορτηγών αυτοκινήτων να χρησιμοποιούν με μεγάλη προσοχή την παράκαμψη μέσω της διόδου Ίλιντεν – Εξοχή, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λόγω των δυσκολιών της ορεινής διαδρομής, οι οποίες διευρύνονται, λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων στην περιοχή το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η κυκλοφορία στη δίοδο ‘Ιλιντεν – Εξοχή γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σύμφωνα με οδηγία της βουλγαρικής Τροχαίας.