Σε «σούπερ μάρκετ Υγείας μετατρέπονται τα νοσοκομεία αγνοώντας την τραγική οικονομική κατάσταση των Ταμείων, αφού αυτά καλούνται να αγοράσουν ιατρικές υπηρεσίες έναντι 90 ευρώ τη στιγμή που μπορούν να τις βρουν στον ιδιωτικό τομέα με 20 ευρώ. Έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να ενθαρρύνεται η παρανομία και η διαπλοκή στο ΕΣΥ», επισημαίνει σε σκληρή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος με αφορμή την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας για «αποδόμηση του ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίησή του και τον ηθικό και επαγγελματικό θάνατο των γιατρών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος εκτιμά ότι το μέτρο αυξάνει δραματικά το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων και ότι η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε λουκέτα ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια, με αποτέλεσμα να απολυθούν υπάλληλοι και να μειωθούν τα έσοδα του κράτους από την φορολογία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι εντός των προσεχών ημερών θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης θεωρώντας την αντισυνταγματική.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά επισημαίνει ότι καταστρατηγούνται οι συλλογικές συμβάσεις των νοσοκομειακών γιατρών, επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση των Ταμείων και καταστρατηγείται η πρωινή λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου.