Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κίεβο ενώ σε εξέλιξη είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία μίλησε Έλληνας κάτοικος της πόλης τονίζοντας πως «ανοικτά είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ» ενώ όπως δήλωσε ακούγονται εκρήξεις από μακριά.

Μιλώντας την Τρίτη (1/3) στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη!» ο Τάσος Τσιάμης είπε: «Στο κέντρο του Κιέβου πριν λίγο χτύπησε η σειρήνα, λίγος κόσμος έχει βγει έξω για να ψωνίσει. Εδώ στο κέντρο είναι πολύ ήσυχα τα πράγματα. Δεν είχαμε προβλήματα, δεν έχουμε δει στρατό ή στρατιωτικά οχήματα, ακούμε μόνο τις εκρήξεις από μακριά όλες τις ημέρες».

«Το μόνο που είναι ανοιχτό είναι τα σούπερ μάρκετ. Οι τράπεζες δουλεύουν διαδικτυακά» πρόσθεσε.

«Η επίσημη ενημέρωση είναι να μένουμε μέσα για να είμαστε όσο γίνεται προφυλαγμένοι και να βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα. Να μην έχουμε φώτα το βράδυ στα παράθυρα, να απενεργοποιήσουμε την τοποθεσία μας από τα κινητά», εξήγησε.

«Στο υπόγειο γραφείο μου είμαστε 11 άτομα»

«Επειδή είναι υπόγειο το γραφείο μου και έχει έξι δωμάτια, το έχω μετατρέψει σε καταφύγιο. Είμαστε 11 άτομα σε αυτό. Είναι συγγενείς και φίλοι μου. Χθες πήγαμε λίγο στο σπίτι μας μαζί με τη σύζυγό μου να πάρουμε κάποια πράγματα» επεσήμανε.

«Γράφουν διάφορα για εμένα στα social media. Θέλω να πω ότι δε ζήτησα εγώ να βγω στα κανάλια, είμαι ο μοναδικός που έχω μείνει στο Κίεβο και προσπαθώ να βοηθήσω. Εμένα δεν με ενδιαφέρει, απλά δεν θέλω να διαβάζουν αυτά τα πράγματα οι δικοί μου άνθρωποι. Προσπαθώ να δίνω πραγματικές εικόνες, γιατί όπως ξέρω υπάρχουν πληροφορίες για πράγματα που δεν ισχύουν» είπε κλείνοντας ο κ. Τσιάμης.