Είτε ανανεώνεις το σπίτι σου είτε νιώθεις ότι χρειάζεσαι να το οργανώσεις, σίγουρα ψάχνεις πώς θα τα καταφέρεις. Αλλά, δεν ξέρεις τι να ψάξεις ακριβώς. Χρειάζεσαι μια ραφιέρα ή μία βιβλιοθήκη; Και στην τελική, τι διαφορά έχουν; 

Πίστεψέ μας, έχουν διαφορά, όπως θα μάθεις παρακάτω. Αν δυσκολεύεσαι να καταλήξεις σε ποιο από τα παραπάνω έπιπλα σπιτιού θα εναποθέσεις τις ελπίδες σου για οργάνωση, το Homeville είναι για να σε βοηθήσει. Ας δούμε σε τι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο το καθένα.

Ραφιέρα: Η ευέλικτη

Το go-to έπιπλο σπιτιού, ή αλλιώς πασπαρτού. Σπίτι χωρίς ραφιέρα προκοπή δεν κάνει (κι ας λένε διαφορετικά οι άλλοι), και για αυτό θέλεις να δεις προκοπή στην οργάνωση των αντικειμένων σου. Είναι όμως η (δεύτερη, τρίτη) ραφιέρα το σωστό έπιπλο για σένα;

  1. Τι θέλεις να τοποθετήσεις εκεί;

Η ραφιέρα θα γίνει η καλύτερή σου φίλη αν το «πλεόνασμα» των αντικειμένων σου έχει ποικιλία. Φάκελοι περιοδικών, κουτιά αποθήκευσης και κάποια ίσως μικρά φυτά είναι οι συνηθέστεροι «ένοικοι» μιας ραφιέρας. Αν ψάχνεις να βάλεις κάπου μια συλλογή με κόμικς για παράδειγμα, τότε συνέχισε να διαβάζεις, γιατί υπάρχει και μια καλύτερη επιλογή από αυτήν της ραφιέρας.

  1. Πού θέλεις να την τοποθετήσεις;

Τι χρειάζεσαι στην πραγματικότητα στον χώρο σου; Ένα σημείο εστίασης ή κάτι πιο light; Αν συμφωνείς με τη δεύτερη απάντηση, τότε η ραφιέρα είναι η σωστή επιλογή. Δεν είναι καθόλου περιοριστικό έπιπλο γραφείου, ενώ, στην επιτοίχια εκδοχή του, μπορεί να αποτελέσει μια πινελιά design σε κάποιον κενό τοίχο σου.

  1. Πώς θέλεις να φαίνεται στον χώρο;

Η ραφιέρα, ανάλογα τη μορφή της, μπορεί να έχει είτε υποστηρικτικό είτε διακοσμητικό ρόλο. Για παράδειγμα, αν διαλέξεις μια ραφιέρα τοίχου, λίγο περίτεχνη και λίγο «ντιζαϊνάτη», δημιουργείς ένα statement κομμάτι στον χώρο σου. Ειδικά αν ο χώρος σου έχει «καθαρό» design σε minimal γραμμές, τότε μια τέτοια επιλογή θα σε αποζημιώσει.

Ακόμα κι αν δεν θέλεις αυτό το έπιπλο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τότε μπορείς να διαλέξεις μια ραφιέρα επιδαπέδια που θα κάνει blend in με τον χώρο σου.

Βιβλιοθήκη: Η κομψή

Αν δεν καλύπτεσαι από τις παραπάνω επιλογές, τότε ήρθε η ώρα να αποκτήσεις τη βιβλιοθήκη των ονείρων σου. Γιατί ποιος δεν ονειρεύεται μια υπέροχα οργανωμένη βιβλιοθήκη στο σπίτι του; 

  1. Κάνε τη σημείο εστίασης

Ένα σπίτι που σέβεται τον εαυτό του (ναι, τα σπίτια έχουν προσωπικότητα), έχει τη βιβλιοθήκη που του αρμόζει. Είτε με πλάτη, είτε χωρίς, η βιβλιοθήκη που θα επιλέξεις δεν θα είναι απλά το κόσμημα του χώρου σου, αλλά το κεντρικό σημείο του. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, φρόντισε να την έχεις πάντα καθαρή και τακτοποιημένη. 

  1. Κάνε τη διαχωριστικό χώρου

Ακόμα κι αν μένεις σε πολύ μικρό σπίτι, μπορείς να αποκτήσεις το πιο κομψό διαχωριστικό χώρου. Χώρισε το σαλόνι σου με την κουζίνα με μια σύγχρονη βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη, και εναρμόνισέ την με το κυρίαρχο στυλ του σπιτιού σου. Δεν χρειάζεται να έχει μόνο βιβλία σε αυτήν την περίπτωση. Ένα – δύο διακοσμητικά, ισάριθμα φυτά εσωτερικού χώρου και κάποιο κενό τετράγωνο ράφι προσθέτουν «πόντους» design στο σπίτι σου.

  1. Βιβλία σε τάξη, ζωή σε τάξη

Για σένα που ψάχνεις ακόμα πού να βάλεις εκείνη τη συλλογή κόμικς που λέγαμε, μάλλον δεν είναι έκπληξη η επιλογή της βιβλιοθήκης. Το ίδιο ισχύει και για σένα που παίρνεις βιβλία με το κιλό και προσπαθείς να τα οργανώσεις, πριν «σκάσουν» οι ραφιέρες σου. Βρες το σύστημα οργάνωσης που σε βολεύει και ξεκίνα να μεγαλουργείς.Είτε κατέληξες στην επιλογή μιας ραφιέρας είτε μιας βιβλιοθήκης, ήρθε η ώρα να βρεις την ιδανική, και στις δύο περιπτώσεις. Θα τη βρεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Homeville, που ποτέ δεν ξεμένει από επιλογές. Ίσως δυσκολευτείς να διαλέξεις το σωστό έπιπλο για σένα ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία του, όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλημα.