Δεκαπέντε λεπτά χρειάστηκε η φωτιά για να φτάσει στο ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη στον ΣΚΑΪ.

Οι γρήγορες αντιδράσεις του πληρώματος του Euroferry Olympia ήταν σωτήριες για τους επιβάτες. «Το πλήρωμα ήταν απλά τέλειο. Γρήγορο στην αντίδρασή του και πολύ οργανωμένο. Σωθήκαμε από το πλήρωμα. Ιταλοί οι περισσότεροι» τόνισε ο επιβάτης.

«Είμαι στο ιταλικό πλοίο του λιμενικού και πάμε μάλλον για Κέρκυρα. Μόνο αυτό το πλοίο ήρθε είμαστε όλοι σε αυτό. Απ’ ό,τι γνωρίζω είμαστε όλοι καλά. Δεν υπήρξε κανένας στη θάλασσα» ανέφερε. 

«Εκ των υστέρων η φωτιά μάθαμε ότι ξεκίνησε από το γκαράζ, δεν είναι σίγουρο. Στόμα με στόμα διαδόθηκε αυτό» είπε για την αιτία της πυρκαγιάς.

Το ιστορικό της φωτιάς στο πλοίο 

«Μας ξυπνήσανε 4.25 το πρωί, μια ώρα μετά εκκενώθηκε το πλοίο. Σε 15 λεπτά η φωτιά έφτασε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου βρισκόμασταν. Υπάρχουν οικογένειες και μικρά παιδιά, αλλά δεν υπήρξε πανικός. Μόλις βγήκαμε από τις καμπίνες στο ανοιχτό κατάστρωμα φαίνονταν οι καπνοί, καταλάβαμε ότι κάτι έχει πάρει φωτιά, αλλά δεν ξέραμε το μέγεθος» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Νάσος εξήγησε  ότι «μείναμε περίπου μια ώρα στις λέμβους αν δεν κάνω λάθος. Ο καιρός είναι πολύ καλός, δεν είχε θάλασσα, μας βοήθησε ο Θεός. Δύο λέμβοι κατέβηκαν, από 150 άτομα η κάθε βάρκα». 

Πληροφορίες ότι αναζητούνται 11 άτομα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η φωτιά που ξέσπασε σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, από την πρώτη καταμέτρηση προκύπτει ότι αναζητούνται ακόμη 11 άτομα.